بررسی اثر فاصله، تعداد تشدیدگرهای حلقوی شکاف دار و ضخامت آن ها بر میزان کاهش نرخ جذب ویژه ( SAR) ناشی از آنتن هلیکس در سر انسان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی برق باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
  • کد COI اختصاصی: BPJCEE01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مقدادیان

گروه مهندسی برق، دانشکده مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی

مسعود محزون

دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی شیراز

چکیده

در این مقاله به بررسی اثر فاصله ی آنتن از سر انسان بر میزان نرخ جذب ویژه (SAR) در متوسط یک گرم و همچنین متوسط ده گرم از بافت سر در فرکانس 900 مگاهرتز پرداخته و با شبیه سازی های انجام شده تغییرات این نرخ نسبت به تغییرات فاصله را مطالعه می کنیم. در ادامه با استفاده از تشدیدگرهای حلقوی شکاف دار (SRR) به عنوان فرامواد به بررسی میزان کاهش نرخ جذب ویژه به واسطه ی استفاده از فرامواد می پردازیم و سپس اثر تعداد لایه های فراماده ی مورد استفاده و همچنین ضخامت حلقه های تشدیدگری بر میزان کاهش این نرخ بررسی می شود. مدل مورد استفاده ی سر انسان در این پژوهش یک مدل انسان گون متشکل از یک پوسته و مایع معادل بافت بوده و همچنین المان تشعشع کننده در این پژوهش آنتن هلیکس است. شبیه سازی ها با استفاده از نرم افزار CST Microwave Studio انجام شده است که از روش تفاضل متناهی حوزه ی زمان استفاده می کند.

کلیدواژه ها

نرخ جذب ویژه (SAR)، فرامواد، تشدیدگر حلقوی شکاف دار (SRR)، هلیکس، تفاضل متناهی حوزه زمان (FDTD)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.