بررسی نقش بهره وری آب دربخش کشاورزی جهت ایجاد اشتغال و توسعه پایدار روستاییدر راستای پدافند غیرعامل(مطالعه موردی :استان خراسان جنوبی)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پدافند غیر عامل در بخشهای کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: DPCONF02_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 628
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلام احمد گوهرشاهی

کارشناس اشتغال

مهدی فاطمی

مدیر کارآفرینی واشتغال

محمد سنجری

مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی خراسان جنوبی

چکیده

ارتقا بهره وری در بخش کشاورزی علی الخصوص موضوع بهره وری اب، علاوه بر تامین امنیت غذایی در کشور و توسعه صادرات غیر نفتی و کاهش واردات محصولات دامی و کشاورزی موجب افزایش GDP,GNP در کشور و کاهش مهاجرت از روستا به شهر می شود. در چند سال اخیر در استان خراسان جنوبی کاهش بازدارندگی ها و تداوم خشکسالی هدر رفت آب در کشت سنتی مرسوم و خام فروشی محصولات کشاورزی موجبات کاهش فرصتهای شغلی و افزایش بیکاری، مهاجرت و تخلیه روستاها را به عنوان تهدیدات بالقوه در استان به دنبال دارد. آمارها نشان می دهد که طی چند دهه اخیر 47 درصد روستاهای استان بطور کامل خالی از سکنه شده اند. به نظر می رسد با عنایت به کمبود آب در استان با افزایش بهره وری نهاده ها و در بخش کشاورزی به خصوص استفاده بهینه از آب و ترویج اموزش روشای نوین آبیاری به روستاییان و کشاورزان در روستاهای توان بخش از تهدیدات را کاهش داد. در راستای کاهش تهدیدات و کنترل بحران و تحقق برنامه های پدافند غیر عامل در استان محسوب می شود. تنوع و تغییر الگوی کشت به سمت محصولات مزیت دار و مقاوم به کم آبی، لایروبی قنوات، نوسازی و بهسازی کانالهای توزیع آب، اجرای پروژه های آبیاری قطره ای وبارانی اموزش کشاورزان در خصوص مدیریت بحران آب از جمله اقدامات پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی در روستاهای استان به شمار می آید.

کلیدواژه ها

بهره وری آب ،اشتغال، توسعه پایدار، پدافند غیرعامل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.