ارائه یک مدل عددی سه بعدی برای رفتار خاک استحکام یافته با پوسته ژئوسل منفرد تحتبارگذاری دینامیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF03_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامبیز قویمی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران سازه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان

محمد کارکن

استادیار ، گروه مهندسی عمران ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان

چکیده

این تحقیق در مورد ارائه یک مدل عددی سه بعدی برای آنالیز خاک استحکام یافته با ژئوسل منفرد است. در این مدل از روش Duncan-Chang استفاده شده است که می تواند نمایانگر غیر خطی بودن و وابسته به تنش بودن خاک باشد.ژئوسل توسط اجزای ظرفی شکل ارتجاعی خطی که می تواند تنش های خمشی و جانبی را تحمل کند مدل دهی شدهاست. یک رابطه ی کرنش فشاری خطی با مقیاس تسلیم موهر کولمب برای مدل دهی سطح سایش بین ژئوسل و خاک – استفاده شده است. با مدل دهی ژئوسل و خاک به صورت جداگانه مفهوم برخورد بین خاک و ژئوسل به خوبی می تواند به تصویر کشیده شود. برای درک بهتر این مدل از یک ظرف در آزمایشگاه استفاده شده است که در آن از یک لایه یاستحکام یافته ی خاک به ضخامت 12 سانتی متر که توسط یک ژئوسل منفرد که تحت تاثیر یک نیروی بار عمودی از ظرف استیل مدور قرار گرفته است ، استفاده شده است.منحنی جابجائی بار و کرنش کشش افقی ژئوسل در مدت زمان این آزمایش ثبت شده است . مدل عددی بر طبق نصب امتحان فشار بار به وجود آمده و نتایج عددی به صورت منطقی بااطلاعات آزمایش و اطلاعات کلی مقایسه شده است. برای مدلسازی خاک از المان Solid با نام C3D8R استفاده شد که یک المان کانتینیوم با تابع شکل درجه اول )خطی(و انتگرال گیری کاهش یافته می باشد که به شکل مکعبی شش وجهی بوده و دارای 8 گره می باشد. به همین ترتیب برای پارت های دیگر نوع المان مشابه را تعریف می کنیم.برای مدلسازی ژئوسل از المان Shell با نام S4R استفاده شده است که یک المان صفحه ای 4 گرهی می باشد.

کلیدواژه ها

ژئوسل ، پلی اتیلن با چگالی بالا HDPE ، مقیاس تسلیم موهر کلمب ، تحلیل غیر خطی ، بار دینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.