بررسی آزمایشگاهی چقرمگی شکست مخلوط آسفالتی نیمه گرم با اصلاح کننده پودر لاستیک تحت مود کششی (مودIخالص)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش سراسری فناوری و تکنولوژی در مهندسی عمران، معماری،برق و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: NCOT01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی خان پور

اردبیل، دانشگاه محقق اردبیلی

سجاد پیرمحمد

اردبیل، دانشگاه محقق اردبیلی

حمید شعبانی

اردبیل، دانشگاه محقق اردبیلی

فاضل نظافت

اردبیل، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

مخلوط آسفالتی نیمه گرم در دمای 50-20 درجه سانتی گراد پایین تر از آسفالت گرم معمولی تولید می شود،مطالعات نشان می دهد که مخلوط آسفالتی نیمه گرم، کاهش گازهای گلخانه ای(کاهش 30% گاز CO2) و قابلیت مسطح کردن آسان تر در دمای پایین را دارد. در این پژوهش به بررسی عملکرد مخلوط آسفالتی نیمه گرم با پلیمر پودر لاستیک در دمای ثابت و دمای نوسانی پرداخته شده است. یکی از مهم ترین خرابی های ایجاد شده برای جاده ها،پدیده ترک خوردگی رویه های آسفالتی در دمای پایین است. مشخصات بتن آسفالتی(مانند نوع قیر-جنس مصالح-دانه بندی و در صد فضای خالی) در ترک خوردگی آن بسیار موثر است. از آنجایی که در این پژوهش به بررسی آزمایشگاهی مقاومت به شکست (چقرمگی شکست) مخلوط های آسفالتی با اصلاح کننده پودر لاستیک تحت مود I خالص پرداخته شده است. بدین منظور ، از آزمایش قطعه نیم دیسک(SCB) با ترک لبه ای و تحت بارگذاری خمش سه نقطه ای ممورد بررسی قرار گرفت. دو حالت برای ساخت نمونه های آزمایشگاهی به کار گرفته شد.در حالت اول از 3% وزنی ساسوبین و در حالت دوم3% ساسوبیت به همراه 15%پودر لاستیک برمخلوط آسفالتی نیمه گرم در شرایط دما ثابت و نوسانی برای انجام آزمایش چقرمگی شکست استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان می دهد، مخلوط آسفالتی نیمه گرم با پلیمر پودر لاستیک در حالت مودI خالص در دما ثابت مقاومت به شکست بیشتری درمقایسه با حالت نوسانی دارد. به عبارتی پودر لاستیک در مخلوط آسفالتی نیمه گرم موجب افزایش خاصیت کشسانی و برگشت پذیری قیر در دمای پایین در نتیجه کاهش ترک خوردگی می شود.

کلیدواژه ها

مودI خالص،چقرمگی شکست، پودر لاستیک، ساسوبیت، نوسانات دمایی،نمونه نیم دایرهSCB

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.