مطالعه پتروفابریک و ژنزواحدالترامافیک منطقه افیولیتی شمال شرق سبزوار

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دومین همایش معدن و علوم وابسته
  • کد COI اختصاصی: TABASMINE02_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان شیعیان

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد طبس

علی عامری

عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز

چکیده

بررسی پتروگرافی مجموعه افیولیت واقع در محدوده مورد مطالعه سنگهای الترامافیک اولین جز هستند این سنگها شامل کانیهای اولیوین، کلینوپیروکسن، ارتوپیبروکسن، اپک و کانیهای ثانویه، سرپانتین، کلریت، لوکوکسین و کربنات می باشند. حجم اصلی کانی تشکیل دهنده این سنگها اولیوین است. سنگهای دیگری که در ارتباط با الترامافیک ها بویژه سریانتینیتها باشد رودنگیتها هستند این سنگها عمدتا از کلریت، کلسیت، هیدورگروسولار ایپدوت، سرپانتین، ابدوکراز، لوکوکسین و پرهینت تشکیل شده اند بیشترین حجم توده الترافیک در منطقه مورد مطالعه از انواع هارزبوژیتی هستند این توده ها باید در ارتباط با گوشته تهی شده باشند. توده های دونیتی بصورت رخنمونی کوچک همراه با توده های ورلیتی دیده می شود. بافت تجمعی در این نوع سنگها مشخص می باشد. توده های ورلیتی بصورت نفوذی در گابروهای لایه ای دیده می شوند و دایکهایی از آن در مجاور توده های سرپانتینیتی رخنمون دارند. از آنجا که آثاری از آنها در توده های هارزبورژیتی دیده نمی شوند منشا آنها را مربوط به زون انتقالی می دانند. اصولا کل توده ها الترامافیک منطقه تحت فرایند سرپانتینی شده قرار گرفته اند ولی بعضی نمونه ها کاملا به سرپانتین تبدیل شده اند و تشکیل سرپانتینیت را داده اند. مجموعه توده های تاکلی در ارتباط مستقیم با توده های الترامافیک و سرپانتینیت می باشد. اصولا توده های الترامافیکی که در ارتباط با سیستم های اصلی گسلی هستند تحت فرایند تاکل زایی وسیعی قرار گرفته اند. توده های النرامافیکی سرپانتین شده رخنمونهای رودنگیتی مشاهده می شود که نتیجه فرایند متازوماتسمی کلسیم، انواع سنگها پیروکسنیتی، گابرویی دیاباز و بازالتی است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.