بررسی جایگاه چینه سازی سازنده های سرد و جمال در رشته کوه شتری طبش بر اساس مطالعات فسیل شناسی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دومین همایش معدن و علوم وابسته
  • کد COI اختصاصی: TABASMINE02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1771
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا پروانه

کارشناس ارشد زمین شناسی گرایش چینه و فسیل شناسی از دانشگاه اصفهان و کا

چکیده

نواحی مورد مطالعه در این تحقیق شامل: مقطع چیروک، مقطع شش انگشت و مقطع حوض دو راه می باشد. سازند سردر در مقطع چیروک شامل تناوب شیل و سیلتستون، ماسه سنگ، ماسه سنگ آهکی و شیل آلی بوده که در قسمت پایینی مقطع یک لایه ماسه سنگ آهکی حاوی خار خار پوست، بریوزوئر و ساقه کرینوئید به سن کربونیفر بالایی (Late Namurian - Early Westphalian) وجود دارد در بالاترین قسمت سازند سردر دو لایه شیل حاوی فسیل مرجان، بریوزوئر، سفالوپود و براکیوپود متعلق به پرمین زیرین (Assilian- Early sakmaran) وجود دارد. سازند جمال شامل ماسه کواتزیتی، شیل، آهک دولومیتی و دولومیت آهکی متعلق به پریمن میانی است در مقطع شش انگشت سازند سر در شامل: ماسه سنگ، سیلتستون، آهک ماسه ای، آهک دولومیتی و دولومیت آهکی، متعلق به کربونیفر بالایی، پرمین زیرین است. سازند جمال در مقطع شش انگشت شامل: ماسه سنگ، آهک دولومیتی و دولومیت آهکی به سن پرمین میانی می باشد. در مقطع حوض دو راه سازند جمال مرکب از ماسه سنگ کواتزیتی (ماسه ریخته گری چیروک) به همراه بین لایه های شیل و سیلتستون نازک لایه متعلق به پرمین زیرین (Autunian) و حاوی فسیل های گیاهی می باشد.

کلیدواژه ها

سردر، جمال، شتری، ماکروفسیل، میکروفسیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.