بررسی پدیده دستفروشی در مترو شهر تهران و راههای ساماندهی آن
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF04_279
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2505
نویسندگان
استادیار پایه ۳
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش علوم اجتماعی دانشگاه البرز
چکیده
مترو در کلان شهر تهران وسیله ای رفاهی و مناسب که به دلیل استفاده ی فراگیر و همگانی از آن، ناگزیر به مشاهده و تحمل آسیب های اجتماعی و پدیده های زشت اجتماعی فراوانی از جمله تکدی گری و یا دستفروشی در آن هستیم. حضور و اشتغال مردان و زنان دستفروش، یکی از نخستین آسیب های اجتماعی بعد از راه اندازی خطوط مترو در تهران بوده که این معضل امروزه ابعاد گستردهای پیدا کرده است. هدف از انجام این تحقیق بررسی پدیده دستفروشی در مترو شهر تهران و راه های سازماندهی آن میباشد. تحقیق حاضر از نظر جمع آوری داده ها در آزمون فرضیه ها ، یک تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی میباشد. همچنین از آنجایی که نتایج این تحقیق میتواند به طور عملی مورد استفاده قرار گیرد از نظر اهداف و ماهیت یک تحقیق کاربردی میباشد. از لحاظ آماری نیز چون از نمونه گیری استفاده نموده ایم و از نمونه جهت تعمیم یافته ها به جامعه و استنتاج استفاده شده، تحقیق حاضر یک تحقیق استنباطی محسوب میشود. روش نمونهگیری از نوع تصادفی ساده بوده و حجم نمونه نیز براساس فرمول کوکران تعداد 386 نفر می باشد . ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته است که شامل 8 سوال برای متغیر بی پولی و 11 سوال برای متغیر بیکاری و 8 سوال برای متغیر افزایش قراردادهای خارج از چارچوب قانون کار می باشد و تعداد 6 سوال نیز برای متغیر وابسته یعنی گرایش به دستفروشی براساس طیف 5 گانه لیکرت طرح شده است .داده ها به کمک نرم افزار SPSS استخراج شده و فرضیه اصلی و فرضیه های فرعی از بعد توصیفی و استنباطی آزمون گردید و رابطه بین متغیرهای مستقل و وابسته توسط ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتکلیدواژه ها
مترو، دست فروشی، بی پولی، بیکاری، قراردادهای خارج از چارچوب قانون کار، تهرانمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.