رابطه ی بین محرومیت هیجانی، بی ثباتی و بی اعتمادی با افسردگی زنان پس از زایمان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF04_274
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 743
نویسندگان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، گروه روانشناسی و مشاوره
گروه مشاوره و راهنمایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی بین محرومیت هیجانی و بی ثباتی با افسردگی زنان پس از زایمان بود . روش پژوهش بکار رفته ، روش همبستگی بوده است.در این پژوهش جامعه آماری ، کلیه زنانی بودند که در محدوده زمانی یک ساله ، از فروردین الی اسفند ماه سال 1394 در شهر تهران زایمان کردند ، که از بین آنان 300 نفر به طور تصادفی ، پرسشنامه افسردگی پس از زایمان ادینبورگ را تکمیل نمودند. بعد از دریافت نمره پرسشنامه ، کسانی که نمره بالای 12 داشتند وارد آزمون شدند که از این تعداد 150 نفر مورد آزمون نهایی قرار گرفتند و پرسشنامه طرحواره ناسازگار اولیه یانگ در سه حوزه محرومیت هیجانی، بی ثباتی و بی اعتمادیرا تکمیل نمودند. یافته ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSSو انجام آزمون ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد .یافته ها نشان داد که طرحواره های ناسازگار اولیه )محرومیت هیجانی، رها شدگی /بی ثباتی، بی اعتمادی/بدرفتاری( در سطح معناداری 5 % با افسردگی زنان پس از زایمان در ارتباط می باشند، در کل می توان گفت با توجه به رابطه افسردگی زنان پس از زایمان با طرحواره های ناسازگار اولیه در سه حوزه ی محرومیت هیجانی، بی ثباتی و بی اعتمادی، زنانی که بیشتر در این سه حوزه از طرحواره ها نمره بالاتری کسب کرده اند پس از زایمان افسردگی بیشتری را تجربه می کنند.کلیدواژه ها
افسردگی، زایمان، محرومیت هیجانی، بی ثباتی، بی اعتمادیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.