بررسی نظرات جان دیویی در فلسفه تعلیم و تربیت
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF04_229
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5594
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه اسلامی دانشگاه الزهرا ) س (
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی نظرات جان دیویی در فلسفه تعلیم و تربیت می باشد.روش مورد استفاده در این پژوهش کتاب خانه ای و اسنادی-تحلیلی می باشد. در این پژوهش ابتدا به تصویر کلی از آموزش و پرورش ، نحوه پیدایش فلسفه پراگماتیسم و سپس به توضیح کلی درباره تاثیر این فلسفه بر حوزه های گوناگون تعلیم و تربیت با تاکید ویژه برنقش معلم اشاره شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که فلسفه پراگماتیسم بویژه آراء جان دیویی در اکثر حوزه های تعلیم و تربیت تغییرات اساسی را به وجود آورده است. روش تدریس از شکل سنتی حفظ و تکرار به روش آزمایشی تغییر پیدا کرده است.هدف تعلیم تربیت به رشد و بازسازی تجربه و نقش شاگردان نیز از حالت انفعالی خارج شده و به شرکت کنندگاه فعال یادگیری تبدیل شده اند. به طور خاص نیز درباره دلات این فلسفه برای نقش معلم باید گفت که معلم نقش سنتی دستور دهنده را ندارد و در عوض نقش هدایت کننده یادگیری را برعهده دارد. و اکثر این تاثیرات به دلیل نفوذ دیدگاه جان دیویی می باشد.کلیدواژه ها
پراگماتیسم، تعلیم و تربیت ، رشد و بازسازی ، شاگرد ، معلممقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.