بررسی کمال گرایی مثبت و منفی و خودکارآمدی عمومی در دانشجویان بیکار و شاغل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF04_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حکیمه صفرعلیزاده

نویسنده مسئول: دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مشاوره و راهنمایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

کمال گرایی منفی ، استانداردهای بالای غیر واقعی و غیر منطقی جوانان بیکار و همچنین اثرات روان شناختی بیکاری در این افراد از عواملی است که علاوه بر تداوم بیکاری ،می تواند منجر به کاهش باورهای خودکارآمدی جوانان شود. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه کمال گرایی و خودکارآمدی عمومی جوانان شاغل و بیکار بود. در این بررسی علی - مقایسه ای،جامعه آماری شامل کلیه جوانان مذکر 24 تا 30 ساله شهر تبریز بود. نمونه ی این پژوهش 76 نفر شاغل و 80 نفر بیکار می باشند که به روش تصادفی در دسترس انتخاب شدند. سپس گروه ها از نظر ویژگی های جمعیت شناختی )سن، جنس، وضعیت تاهل ، تحصیلات و وضعیت اقتصادی( همتاسازی شدندو مقیاس کمال گرایی مثبت و منفی تری شورت و همکاران و خودکارآمدی عمومی شوارتزر و جروسلم را تکمیل نمودند. نتایج پژوهش نشان داد که میانگین نمرات کمال گرایی مثبت و خودکارآمدی به طور معنی داری در جوانان بیکار نسبت به جوانان شاغل کمتر است p< 0.001 همچنین میانگین نمرات کمال گرایی منفی به طور معنی داری در جوانان بیکار نسبت به جوانان شاغل بیشتر بود p< 0.001 داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چندمتغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بعد منفی کمال گرایی مانند انتظارات غیرواقع بینانه و کمال گرایانه و همچنین سطوح پایین خودکارآمدی، عواملی هستند که می توانند به عنوان متغیرهای روان شناختی مرتبط در بیکاری و عدم اشتغال جوانان نقش داشته باشند

کلیدواژه ها

کمال گرایی، خودکارآمدی عمومی، دانشجویان بیکار، دانشجویان شاغل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.