روان شناسی معنوی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF04_204
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 924
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی
چکیده
پیچیدگی جامعه مدرن امروزی و مشکلات روزافزون زندگی ماشینی و تغییر شیوهها و الگوهای زندگی در عصر فرامدرن، موجب شده است که نیازهای معنوی انسان در برابر خواستهها و نیازهای مادی او قد علم کند و اهمیت بیشتری بیابد. علیرغم همه تبلیغات ضددینی در گذشته و حال و ترویج سکولاریسم، واقعیتها نشان میدهد که مردم دنیا حتی در کشورهای پیشرفته، بیش از گذشته به مذهب و ارزشهای معنوی گرایش دارند. متخصصان نیز به طور جدی دریافتهاند که شیوههای موجود درمانی برای بهبود اختلالات عاطفی، روانی و حتی جسمانی افراد کافی نیست. بسیاری از اندیشمندان و صاحبنظران معتقدند جهان امروز در بحران معنویت به سر میبرد. این بحران اخلاقی و معنوی سبب شده که بشر معیارهایی برای خوبی و بدی نداشته باشد. معنویت درمانی به معنای در نظر گرفتن باورهای فرهنگی مذهبی مردم در فرآیند درمانگری و در نظر گرفتن بعد متعالی مراجعان میباشد که آن ها را بسوی منبع متعالی رهبری می کند. امروزه بسیاری از پزشکان ایمان و معنویت را بعنوان یک منبع مهم در سلامت جسمی و بهبود افراد می شناسند. همچنین مطالعات نشان می دهد که مداخله های معنوی به علت کمک به ایجاد یک سبک زندگی معنوی، افزایش مهارت های مقابله ای و حمایت های عاطفی و ایجاد معنا و هدف در زندگی در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماری های روانی نیز موثر می باشد. وابستگی های مذهبی و معنوی برای کمک به کنار آمدن افراد با مشکلات و رویدادهای استرس زا کمک کننده است. اصولا بدن، ذهن و اعمال ما تحت تاثیر افکار و احساسات ما قرار دارند و هر چه این افکار با معنویت بیشتری همراه باشند، تاثیر آنها در رسیدن به سلامت روان بیشتر استکلیدواژه ها
معنویت، روان درمانی، بحران اخلاقی ومعنویمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.