مقایسه سبکهای دلبستگی در افراد وابسته به مواد مخدر و افراد عادی شهر کرمانشاه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF04_200
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 437
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم محبی

گروه روانشناسی و مشاوره دانشگاه ادبیات و علوم انسانی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، ایران

نبی بستان

گروه روانشناسی و مشاوره دانشگاه ادبیات و علوم انسانی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، ایران

چکیده

زمینه: اعتیاد پدیدهای است که از زمانهای دور در جوامع بشری وجود داشته است و امروزه یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی که به عنوان یک بیماری بر ابعاد زیستشناختی، روان شناختی و اجتماعی افراد تاثیر دارد. پژوهش حاضر در پی مقایسه سبکهای دلبستگی در افراد وابسته به مواد مخدر و افراد عادی شهر کرمانشاه در سال 1394 است. روشها: پژوهش حاضر، پژوهشی توصیفی- کاربردی از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه افراد مددجویی که به کلینیک های ترک اعتیاد سطح شهر کرمانشاه در سال 1394 تشکیل میدهند، در پژوهش حاضر، 100 نفر )که 50 نفر از بین افراد مراجعه نموده اند به کلینیک ترک اعتیاد و 50 نفر نیز افراد عادی شهر کرمانشاه( به صورت نمونه گیری تصادفی در دسترس، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار این پژوهش، پرسشنامه سبک های دلبستگی بزرگسالان کولینز ورید بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده از نرم افزار SPSS22 و آزمون آماری تی مستقل برای مقایسه میانگین گروههای مورد بررسی استفاده گردید. یافتهها: یافته های حاکی از این است که، بین دو گروه افراد وابسته به مواد مخدر و افراد عادی به لحاظ سبک دلبستگی ایمن و اجتنابی تفاوت معناداری وجود دارد و سبک های دلبستگی ایمن و اجتنابی در افراد عادی بیشتر از افراد وابسته به مواد است اما بین دو گروه به لحاظ سبک دلبستگی اضطرابی تفاوت معناداری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

سبکهای دلبستگی- اعتیاد- افراد وابسته به مواد مخدر- افراد عادی- کلینیک ترک اعتیاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.