مبنای فلسفی تعلیم و تربیت در قاعده لطف
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
- کد COI اختصاصی: PSCONF04_184
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 461
نویسندگان
چکیده
در این مقاله به بررسی مبنای فلسفی تعلیم و تربیت در قاعده لطف پرداخته شده است. در اصطلاح علم کلام، لطف از جمله افعال الهى است. طبق این قاعده، هر آنچه بنده را به اطاعت خداوند نزدیک سازد و او را از معصیت دور گرداند، انجام آن )لطف خداوند( بر خداوند حکیم و فیاض لازم و ضرورى است. این تحقیق سعی دارد با مطالعه و تحلیل منابع و آثار دست اول و موجود به شناخت مبنای فلسفی تعلیم و تربیت در قاعده لطف بپردازد. پژوهش حاضر از نوع نظری و کیفی میباشد که به شیوهی اسنادی – تحلیلی به بررسی مبنای فلسفی تعلیم و تربیت در قاعده لطف میپردازد. مبانی فلسفی تربیت، برخاسته از مجموعه نظریاتی است که در فلسفه تربیت مطرح شده است؛ فلسفه تربیت، دانشی است که به بررسی و شناخت تحلیلی، عمقی و انتقادی مسائل اساسی انسان میپردازد و در جستجوی نظریاتی است که درباره ماهیت انسان، جامعه و جهان به سئوالات بنیادی او پاسخ می دهد. پرسشهایی از قبیل: ماهیت انسان چیست؟از کجا آمده؟ چه هدف و مقصدی داشته؟ ترکیب ساختاری فکری، اخلاقی و روحی و روانی او چگونه بوده است؟ تربیت او بر پایه چه چیزهایی می باشد؟ در اهمیت مبانی تعلیم و تربیت، همین بس که بسیاری از صاحبنظران ریشه ناکامیهای موجود در آموزش و پرورش را فقدان فلسفهای منسجم برای نظام تربیتی میدانند. حقیقت انسان، همان روح انسانی است، اگر چه جسم مادی، علت و پیدایش روح میشود. ولی چنین روحی در جسم مادی، به درجاتی از ایمان میرسد که مورد رضا و خشنودی خداوند میشود. پس خداوند در این خصوص لطف و عنایتش را شامل حال انسانها قرار داده و از طریق همین روح انسانی، که حقیقت انسان را شکل میدهد موجب کرامت او نیز میشودکلیدواژه ها
قاعده ی لطف، فلسفه تربیت، تعلیم و تربیتمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.