نقش بسترهای چند بعدی پرورش خلاقیت کارکنان در خلق ارزش افزوده و کسب سرآمدی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی خلاقیت شناسی و نوآوری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICIC01_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج سلطانی

مدیریت آموز و توسعه منابع انسانی شرکت فولاد مبارکه اصفهان، عضو هیئت ع

چکیده

خلاقیت از مقوله های مهم دنیای کار وزندگی فعلی است و این بخاطرآن است که شتاب و سرعت در تولیدی کالا وخدمات، ایجاد تنوع و پاسخگویی سریع به انتظارات وخواسته های مشتری مدیون سرعت خلاقیت، ایده پردازی وتبدیل ایده به عمل ومحصول است. داشتن دیدگاه همه جانبه نگر به مقوله خلاقیت در بارور شدن، توسعه و تعمیم خلاقیت نقش مهمی دارد خانواده ها، جوامع و سازمانها ناگزیرند برای کسب مزیت رقابتی، خلاقیت را محور قرار دهند. خلاقیت در خانواده موجب استفاده بهینه از زمان، فرصت ها و رفاه مادی و معنوی گردیده و در جوامع نیزرفاه اجتماعی، اخلاق و برخورداری بهتر از مواهب را به دنبال دارد و در سطح سازمان ها منجر به بازآفرینی فرآیندها، محصول و جوان سازی سازمان می گردد. بنابراین برای پرورش خلاقیت نیاز است بسترهای آن فراهم شود در خلاقیت عوامل تسهیل کننده متعددی دست به دست هم می دهند تا آن شکل گرفته و بارور گردد یکی ار سازوکارهای میان بر تبدیل سازمانهای ملی به سازمانهای جهانی تولید محصولات جدید متنوع ودارای ارزش افزوده از طریق خلاقیت می باشد. خلاقیت نیازمند بستر سازی های چند بعدی است و با مدیریت یکپارچه میتوان آن را منشاء جهانی شدن قرار دارد. بر این اساس و با توجه به اهمیت موضوع و نقش آن در جهانی سازی سازمانها در این مقاله مطالب زیر مورد بحث و تحلیل قرار می گردد. 1- بسترهای چند بعدی پرورش خلاقیت. 2- ویژگی های شخصی تسهیل کننده خلاقیت 3- فرهنگ های تسهیل کننده خلاقیت 4- قلمروهای تسهیل کننده خلاقیت 5- استراتژیهای افزایش خلاقیت سازمانی مشتمل بر: الف) استراتژی تبدیل سازمان به سازمان یادگیرنده ب) استراتژی ایجاد فرهنگ خلاقیت سازمانی ج) استراتژی پذیرش شکست در سازمان د) استراتژی پذیرش شکست در سازمان د) استراتژی تغییر دیدگاه مدیریت بر افراد خلاق 6- ساز و کارهای افزایش خلاقیت فردی

کلیدواژه ها

خلاقیت، ارزش افزوده، فرهنگ، یادگیری، استراتژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.