نقش معماری پایدار در بهسازی بافت فرسوده شهری (نمونه موردی: شهر بجنورد)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس پدافند غیرعامل و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: PDFCONF01_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 829
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله کمالی

دانشجوی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر بهناز هجرتی دانشجوی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر

محمدحسین عابدی

دانشجوی دکتری معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزار اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات ،تهران،ایران

چکیده

معماری کهن ایران حاصل تجربیات پیشینیانمان است که سالیان بسیاری را برای هم خوانی معماری وشهرسازی متناسب با اقلیم خاص منطقه، فرهنگ و مذهب این سرزمین صرف کرده و به صورت بناها و بافتهای تاریدی به دست ما سپرده اند. با وجود اینکه بحث معماری پایدار مبحثی جدید و مربوط به چهل سالپیش است ولی رعایت این اصول معماری و ساخت بناها با توجه به اصول معماری پایدار کمتر مورد توجهقرار گرفته است. کشف و استفاده از ارزش های فراموش شده گذشته در بناهای امروزی کمک فراوانی درپایدار سازی معماری کنونی می کند. در پژوهش حاضر نیز با بررسی منابع مربوط به بافت فرسوده و همچنینپایداری شهری به خصوص معماری پایدار، میزان پایداری بافت فرسوده ی شهر بجنورد که در بافت تاریدیآن قرار گرفته است با استفاده از روش SWOT مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت و در نهایت می توان گفتمیزان پایداری در این شهر بسیار ضعیف می باشد و نقش معماری متناسب با اصول پایداری بسیار پررنگ میباشد و با ادامه روال کنونی به دلیل مرکزیت داشتن این بافت در شهر اثرات ناخوشایندی را بر بافت کل شهرمترتب می شود. در نهایت برای بهتر شدن وضعیت بافت فرسوده ی پیشنهاداتی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

بافت، بافت فرسوده، توسعه پایدار، معماری پایدار، بجنورد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.