ارزیابی پارامترهای عملیاتی در استخراج مواد هیومیکی از پسماند کمپوست قارچ با استفاده از رآکتور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF03_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول تاجی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

علی شریف پاقلعه

مربی گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

محمد حسین کیان مهر

استاد گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

حسین میرسعید قاضی

دانشیار گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

چکیده

هدف از این تحقیق بررسی پارامترهای عملیاتی راکتور جهت استخراج بهینه مواد هیومیکی بوسیله همزنی در رآکتور بود. در این مطالعه از پسماند کمپوست قارچ ( SMC ) بعنوان یک پسماند آلی که حاوی هوموس زیادی است جهت استخراج مواد هیومیکی استفاده شد. با توجه به ویژگی های نمونه پسماند کمپوست قارچ، اثر دما، نسبت به مایع و نوع حلال بر استخراج مواد هیومیکی بررسی شد. اثر دما، نسبت جامد به مایع و حلال هر کدام در سه سطح بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما و کاهش نسبت جامد به مایع، مواد آلی بیشتری در حلال حل شده و در پی آن مواد هیومیکی بیشتری استخراج می شود. استخراج در شرایط دمایی 90 درجه سلسیوس نسبت جامد به مایع 1 به 10 منجر به استخراج بیشتر مواد هیومیکی می شود. همچنین استفاده از پتاس 0/5 مولار باعث می شود مواد هیومیکی بیشتری استخراج شود. به طور کلی می توان گفت که با افزایش دما و کاهش نسبت جامد به مایع بازده استخراج افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

مواد هیومیکی، پسماند کمپوست قارچ ، SMC ، استخراج، رآکتور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.