شناسایی و بررسی جوامع گیاهی و تهیه نقشه پوشش گیاهی در راستای مدیریت پایدار مراتع ( مطالعه موردی : مراتع زیارتعلی رودان استان هرمزگان )

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 665

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PDCONF03_114

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

مرتع اکوسیستمی پویا بوده و زیربنای تمامی برنامه ریزی ها و مطالعات لازم جهت بررسی و شناخت پتانسیل های طبیعی موجود در یک منطقه، اصلاح و احیاء منابع طبیعی آن، بررسی و شناخت پوشش گیاهی و در واقع همان تیپ بندی اولیه می باشد. حوزه زیارتعلی رودان به مساحت 2732 هکتار در بخش رودخانه از توابع شهرستان رودان در استان هرمزگان در جنوب ایران قرار دارد. برای مشخص کردن تیپ های گیاهی منطقه مورد مطالعه ابتدا با استفاده از نقشه های توپوگرافی سازمان جغرافیایی ایران و همچنین عکس های هوایی منطقه، اقدام به شناسایی کلی منطقه شد. پس از تیپ بندی اولیه با استفاده از نقشه های توپوگرافی 1:25000 وارد منطقه شده نسبت به اصلاح تیپ بندی اولیه اقدام گردید و پس از انجام کلیه مراحل با انجام چند بازدید از منطقه مورد مطالعه، نقشه تیپ های گیاهی براساس مشاهدات ظاهری و بررسی گونه های غالب مشخص و تفکیک شدند و بدین ترتیب گیاهی حوزه مورد مطالعه قرار گرفت و در نهایت پنج تیپ گیاهی تشخیص داده شد و گونه های غالب هر یک از تیپ ها و خصوصیات آنها مورد بررسی واقع شد.

نویسندگان

مهدی بی نیاز

عضو هیئت گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه هرمزگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :