برآورد میزان تمایل به پرداخت و مصرف آبمیوه ارگانیک در شهر ارومیه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF03_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه شیخعلی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی موسسه آموزش عالی صبا ارومیه

مرتضی مولایی

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه ارومیه

چکیده

گرایش مصرف کنندگان به محصولات غذایی ارگانیک به یک پدیده ی رو به گسترش جهانی تبدیل شده است. افزایش میزان آگاهی از مباحث ایمنی غذایی و نگرانی بهداشتی، دلائیل اصلی افزایش رشد تقاضا برای محصولات ارگانیک است. همچنین نبود اعتماد به محصولات غیر ارگانیک و نیز بیم از وجود ترکیبات و افزودنی های شیمیایی در محصولات رایج از عوامل دیگر است. هدف این مطالعه برآورد تمایل به پرداخت و مصرف آبمیوه ارگانیک و بررسی عوامل موثر بر آن در شهر ارومیه می باشد، برای برآورد تمایل به پرداخت و عوامل موثر بر آن از روش الگوی لوجیت استفاده شد. داده ها و اطلاعات با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه حضوری با 245 خانوار شهری در ارومیه به دست آمد. اطلاعات و داده ها با استفاده از نرم افزار stata مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج برآورد مدل رگرسیونی لوجیت با توجه به برآورد اثر نهایی نشان می دهد، با افزایش یک درصدی قیمت پیشنهادی، تمایل به پرداخت افراد به میزان 0/000092 درصد کاهش می یابد ( به دلیل علامت منفی ). همچنین با افزایش یک درصد در درآمد خانوار، تمایل به پرداخت افراد به میزان 0/347 درصد افزایش می یابد. همچنین یک درصد افزایش در آگاهی از فواید زیست محیطی محصولات ارگانیک و شناخت بازار فروش محصولات ارگانیک به ترتیب تمایل به پرداخت افراد را به میزان 0/485 و 0/313 درصد افزایش می دهد. هم چنین با افزایش یک واحد در تحصیلات تمایل به پرداخت افراد به مقدار 0/294 درصد افزایش می یابد. در نهایت الگوی لوجیت به الگوی پروبیت ترجیح داده شد. در نهایت نیز تمایل به مصرف و پرداخت آبمیوه ارگانیک در خانوارهای شهری ارومیه 2989/31 ریال به دست آمد.

کلیدواژه ها

تمایل به پرداخت، ارگانیک، آبمیوه، شهر ارومیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.