تریپس های مرتبط با لوبیا (Phaseolus vulgaris L.) در مزارع استان همدان

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,136

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PDCONF03_009

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

تریپس ها و کنه ها از جمله آفات خطرناک در روی لوبیا سبز (Phaseolus vulgaris L.)هستند که دلیل مطالعه حاضر بر روی تریپس های لوبیا می باشد. در طی سال های 1392-1394، تعداد زیادی تریپس از روی لوبیا از مکان های مختلف لوبیاکاری استان همدان جمع آوری گردید. نمونه های تریپس با استفاده از تکاندن بوته های لوبیا در روی سینی لعابی سفید رنگ جمع آوری و سپس با استفاده از قلم موی دوصفر ( 00 ) به درون شیشه های محتوی الکل 80 درصد منتقل گردیدند. در آزمایشگاه پس از بی رنگ کردن بدن تریپس ها با استفاده از محلول پتاس 10 درصد و سپس آبگیری با درجات مختلف الکل، نسبت به تهیه اسلایهای میکروسکوپی اقدام گردید؛ و در نهایت، تمامی اسلایدها توسط نویسنده در سطح گونه شناسایی گردید. در این مطالعه، 10 گونه تریپس متعلق به 8 جنس و 3 خانواده مختلف شناسایی گردید که شامل Aeolothripidae ،(Haplothrips reuteri) Phlaeothripidae Scolothrips longicornis, Frankliniella intonsa, Frankliniella ) Thripidae و (Aeolothips intermedius) (Thrips tabaci و occidentalis, Microcephalothrips abdominalis, Odontothrips confusus, Tenothrips frici می باشند. در بین گونه های فوق، تریپس پیاز (Thrips tabaci) دارای بیشترین جمعیت در روی برگ های لوبیا بود، ولی در روی گل های لوبیا، تریپس گل (Frankliniella intonsa) بیشترین جمعیت را دارا بود . در بین تریپس های شکارگر، دو گونه Aeolothrips Scolothrips longicornis و intermedius دارای بیشترین جمعیت بوده، ولی تعداد آن ها در حدی نبوده تا بتوانند جمعیت Scolothrips longicornis و intermedius دارای بیشترین جمعیت بوده، ولی تعداد آن ها در حدی نبوده تا بتوانند جمعیت تریپس های گیاه خوار را کاهش دهند. در کنار لاروهای تریپس پیاز که غالب بودند، جمعیت لاروهای تریپس های شکارگر خانواده نیز بالا بود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مجید میراب بالو

استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

بهزاد میری

دانشجوی کارشناسی ارشد حشره شناسی، گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه رازی کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احمدی، ک.، قلی زاده، ح.ا، عباداده، ح.ر، حسین یور، ر0، ...
  • خانجانی، م. 1384. آفات سبزی و صیفی ایران (چاپ اول). ...
  • شعیبی، م.، شایان مهر، م. و مدرس نجف آبادی، س.س. ...
  • J. Daff, Thrips in green bean. Horticulture Australia, Retrieved from ...
  • L. A. Mound and R Marullo, The Thrips of Central ...
  • M. J. Kasina, G. Nderitu, C. Nyamasyo, F. Waturu, E. ...
  • M. Mirab-balou and X. X. Chen, A new methcod for ...
  • M. W. Sabelis and P C .J. Van Regin, Predation ...
  • S. Sevgan, Integrated control of thrips in vegetables in eastern ...
  • Z. Saeedi and A Rezvani, Survey fauna of bean thrips ...
  • نمایش کامل مراجع