بررسی ترکیبات بیوشیمیایی و اثرات ضد باکتریایی اسانس درمنه ایرانی Artemisia persica Boiss. بومی استان کرمان بر شش سوش باکتری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
  • کد COI اختصاصی: PDCONF03_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 910
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مقتدر

گروه تنوع زیستی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.

حسن سالاری

گروه اکولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشگاه علوم و تکنولوژی پیشرفته و علوم محیطی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران.

چکیده

درمنه ایرانی Artemisia persica Boiss با دارا بودن ترکیب های بورنئول و 1 و 8- سینئول با خواص ضد میکروبی از جمله ضد باکتریایی مورد توجه می باشد. لذا جهت بررسی درصد و اجزای اسانس نمونه درمنه ایرانی بومی استان کرمان و تاثیر آن بر رشد باکتری های گرم مثبت و گرم منفی مورد آزمایش با اندازه گیری قطر هاله عدم رشد انجام شد. برگ های این گیاه از رویشگاه طبیعی آن از استان کرمان در اردیبهشت ماه 1394 جمع آوری گردید. اسانس گیری با روش تقطیر با آب انجام شد. سپس ترکیب های تشکیل دهنده اسانس ها با استفاده از GC و GC/MS مورد بررسی و شناسایی قرار گرفت. نتایج نشان داد بازده اسانس این گیاه ، 1/55%(v/w) بود. از 39 ترکیب شناسایی شده در اسانس درمنه ایرانی با 98/21%، بورنئول (32/82%)، 1 و 8- سینئول (18/32%)، کامفور (8/64%) و کامفن (6/75) ترکیب های اصلی می باشند. اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاه درمنه ایرانی بر رشد 6 سوش باکتری نیز با روش انتشار در آگار Disc diffusion method که شامل دو نوع باکتری گرم مثبت: استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس فکالیس و چهار نوع باکتری گرم منفی: سودوموناس آئروجینوزا، شیگلا فلکسنری، کلبسیلا پنومونی و اشرشیا کلی با اندازه گیری قطر هاله عدم رشد بررسی شد. اثر اسانس برگ های این گیاه بر روی باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استرپتوکوکوس فکالیس و باکتری های گرم منفی کلبسیلا پنومونی و اشرشیا کلی مورد آزمایش بیش از آنتی بیوتیک تتراسایکلین است. اثرات ضد باکتریایی اسانس گیاه درمنه ایرانی مورد آزمایش می تواند به درصد بالای ترکیب های بورنئول و 1و 8-سینئول مرتبط دانست.

کلیدواژه ها

؛ Artemisia persica Boiss، اثرات ضد باکتریایی، بورنئول، 1 و 8- سینئول، GC/MS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.