طرح یک یارد کشتی سازی بر پایه ساخت کشتی های متوسط تا dwt 5000 به روش SLP

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هجدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI18_245
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1785
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد آزادواری

کارشناسی ارشد مهندسی معماری کشتی دانشگاه خلیج فارس بوشهر

فاطمه ذوالفقارنسب

کارشناسی ارشد مهندسی معماری کشتی دانشگاه خلیج فارس بوشهر

کیانوش برادران

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های دریایی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

چکیده

ایران با وجود برخورداری از قدمت طولانی در صنایع دریایی و داشتن سه هزار کیلوتر مرز آبی همچنان در ساخت کشتی عقب مانده است . کشتی سازی ایران با وجود سرمایه گذاری بیش از دو هزار میلیارد تومان هنوز نتوانسته سهم قابل قبولی یا کارنامه درخشانی از خود در میان شرکتهای کشتی سازی دنیا بر جای بگذارد. یکی از عمده ترین دلایل این امر را می توان عدم آشنایی مسئولان با صنعت کشتی سازی ارزیابی کرد از آن جا که اکثر سهم کشتی داخل تناژ بین 1000 تا 5000 تن را شامل می شود. لزوم توجه به طرح بهینه برای پیشبرد اهداف ساخت این کشیت ها بیش از بیش مشاهده می شود. توجه و بهره وری و رقابت در صنعت کشتی سازی تا حد زیادی به شاخص اقتصاد بستگی دارد. رسیدن به یک پایداری اقتصادی در صنعت کشتی سازی می بایستی به هدف اولی تبدیل شود. این مساله برای کارخانجات کشتی سازی کوچک که محصول تولیدی آنها با تناژ 1000 تا 5000 تن می باشد بسیار حیاتی تر می باشد. همچنین فرایند با فرایند تعمیر و نگهداری تفاوتهای بسیاری داشته و از لحاظ نیازمندی با یکدیگر متفاوت می باشند. لذا در این مقاله با بررسی طرح یک یارد کشتی سازی بر پایه ساخت کشتی های با تناژ 5000 با اتخاذ روش SLP، تلاش می گردد گامی برای رفع چالشهای پیش روی صنعتی کشتی سازی داخلی برای ساخت شناورهای با تناژ زیر 5000 برداریم.

کلیدواژه ها

کشتی سازی، تناژ، تعمیر و نگهداری SLP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.