حوضچه خشک، حوضچه ای سودآور جهت تعمیر و ساخت کشتی در خرمشهر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هجدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI18_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ذوالفقارنسب

کارشناس ارشد مهندسی معماری کشتی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر

حسین پروره

کارشناس ارشد مهندسی معماری کشتی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر

محمد آزادواری

کارشناس ارشد مهندسی معماری کشتی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر

چکیده

توسعه صنعت ناوبری و افزایش حجم تبادلات در بنادر کشور، مستلزم فراهم آوری امکانات، تجهیزات و تکنولوژی غنی و به روز در زمینه ساخت، تعمیر و پذیرش شناورها است. از مهم ترین امکانات می توان فضای خاص و تجهیزات مورد نظر به جهت تعمیر و نوسازی کشتی و شناورها را ذکر کرد. حوض های عظیم تعمیر در محدوده های ساحلی به نحوی که قابلیت برقراری ارتباط ایمن با بدنه آبی به منظور عملیات انجام عملیات بارگیری و تخلیه را داشته باشند. همراه با جرثقیل های متحرک با ظرفیت بسیار بالا ( بسته به مشخصات حوض تعمیر)، از جمله این امکانات و تجهیزات به شمار می روند.به همین دلیل بر آن شدیم تا با مطالعه موردی روی یکی از این حوضچه های خشک به نام حوضچه خشک شرکت شناورسازان صنعت و دریا واقع در خرمشهر، اهمیت این موضوع را بیش از پیش نشان دهیم. در این مقاله پس از بیان محاسبات پایداری سازه حوضچه، بررسی ژئوتکنیک ساختگاه ، معرفی موقعیت جغرافیای و سایر اطلاعات پایه ای حوضچه، به برری طرح مورد نظر می پردازیم.

کلیدواژه ها

ناوبری ، تعمیر و نگهداری ، حوضچه خشک ، حوض تعمیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.