تحلیل اندرکنش دینامیکی موج و سکوهای وزنی بتنی در نرم افزار انسیس آکوا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هجدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI18_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر علی درکی

گروه مهندسی سازه های دریایی، دانشکده علوم و فنون دریایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران

فرهود آذرسینا

گروه مهندسی سازه های دریایی، دانشکده علوم و فنون دریایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران

مجتبی عظام

گروه فیزیک دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آازد اسلامی تهران

چکیده

سکوهای وزنی بتنی فراساحلی بخصوص در شرایط آب و هوایی خشن دریای شمال در دهه میلادی 80 و 90 توسط نروژی ها توسعه یافتند گرچه نوع متعارف این سکوها در سالهای اخیر بتدریج از صنعت فراساحل خارج شده و انواع سبکتری از این سکوهای وزنی مورد توجه قرار گرفته اند مطالعه پایداری این سازه ها هنوز حائز اهمیت است لذا در این تحقیق با بکارگیری نرم افزار هیدرودینامیک Ansys Aqwa اثر هندسه سکو بر نیروهای هیدرودینامیکی شبیه سازی گردیده است تحلیل پارامترهای هیدرودینامیک دریا و حرکت دورانی سکوی وزنی تحت اثر گشتاور موج منظم با در نظر گرفتن ویژگی های هیدرودینامیکی سازه از اهداف این تحقیق بوده است. بدین منظور، آنالیز نیروهای هیدرودینامیک به روش شبیه سازی عددی برای سکوی تک پایه و سه پایه مورد بررسی قرار گرفته است براساس نتایج بدست آمده مقادیر ماکزمیم و مینیمم نیروی تفرق امواج ناشی از امواجی است که نصف طول موج آنها مضاربی از فاصله بین پایه های سکوی مورد نظر است همچنین پارامترهای ارتفاع و طول موج به عنوان موثر بر پاسخ سکو محسوب شده و با در نظر گرفتن موج منظم در شرایط مختلف هندسی پایه های سکو، رویکردهای عددی با رویکردهای تحلیلی مطابقت قابل قبولی دارد. از اینرو می توان از رویکردهای روشهای عددی برای تحلیل پاسخ سازه به امواج نامنظم نیز در برخورد با سکوی وزنی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

سکوی وزنی بتنی، نرم افزار انسیس آکوا، تفرق امواج، نیروی هیدرودینامیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.