مطالعه مکانیزم انتقال رسوب در شاخابه ها ( مطالعه موردی، خور تیاب در بندر کلاه ی )
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: هجدهمین همایش صنایع دریایی
- کد COI اختصاصی: NSMI18_106
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 636
نویسندگان
دکتری فیزیک دریا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده
خورها حوضه های برهمکنش آبهای شیرین و شور هستند که معمولا در دهانه رودخانه در حاشیه نواحی کم وسعت بین دریا و خشکی تشکیل می شود غالبا عمری کوتاه دارد. در این تحقیق مکانیزم انتقال رسوبات ساحلی در خور تیاب در محیط نرم افزار مایک 21، مدول BW بررسی شد. نتایج نشان می دهد که امواج عمود بر ساحل بدون جریانهای کشندی، بارهای رسوبی موازی سواحل بر جای گذاشته و ناحیه کم عمقی را در دهانه ایجاد می کند. جریان مدی در هنگام حضور امواج عمود بر ساحل و یا زاویه دار نسبت به ساحل و یا زاویه دار نسبت به ساحل با بار رسوبی قابل توجه به سمت ساحل حرکت می کند. در هنگام برگشت، بخشی از بار رسوبی در محدوده بالاترین تراز جزر و مدی ته نشین می شود در حالت توام بسیار ناچیز است محدوده کم عمق شده به صورت کمانی در اطراف دهانه خور گسترش می یابد در حالی است که کشیدگی زبانه جنوبی دهانه ورودی خور که به سمت شمال و غرب است تا حدی دلالت بر جهت غالب انتقال رسوبات از سمت جنوب شرق به سمت شمال غرب را دارد این جهت همان جهت غالب انتقال رسوب پیش بینی شده می ابشد که ساختگاه بندرگاه است.کلیدواژه ها
انتقال رسوب، خور تیاب، مایکمقالات مرتبط جدید
- تبیین نقش دانش سنتی بوم شناختی در مدیریت خدمت اکوسیستمی تنظیم اقلیم
- معرفی ابزار اسپارکر در شناسایی بهینه ی ساختگاه های سازه های ساحلی بنادر در راستای توسعه پایدار
- نقش هوش مصنوعی در حمل و نقل دریایی
- عوامل موثر بر توسعه صنایع دریایی با رویکرد اقتصاد دریا محور
- Blue Horizons: Innovations and Opportunities in Marine Resource Management and Development
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.