مروری بر روشهای مطالعاتی کشند قرمز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هجدهمین همایش صنایع دریایی
  • کد COI اختصاصی: NSMI18_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه زهدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی دریا دانشگاه صنعتی شریف

مجید عباسپور طهرانی

استاد دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

کشند قرمز یک پدیده موقت طبیعی است که شامل شکوفایی جلبکهای مضر هبز به همراه تغییر رنگ آب دریا از حالت طبیعی به قرمز و یا قهوه ای مایل به قرمز می شود و دارای تاثیر جدی بر محیط زیست سواحل و اکوسیستم دریایی است گسترشهای وسیع و مداوم اخیر هبزها تاثیری بسیار جدی برسلامت عمومی و صنعت آبزی پروری، صنعت توریسم و کل اقتصاد منطقه در طول سواحل بسیاری از کشورها گذاشته است و نیاز جامعه برای درک این پدیده بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است . در چند دهه اخیر توجه به شکوفایی پلانکتونی و تعیین پراکنش جهانی گونه های تشکیل دهنده شکوفایی مطالعات تحقیقات بنیادی و پایه ای در مورد دینامیک شکوفایی در تمام دنیا رو به افزایش است پیشرفتهای تکنولوزی های توانایی ما را باری مشاهده ی اقیانوس ها گسترش داده است و فرصتهای بی سابقه ای را نه تنها برای شناسایی شکوفایی ها بلکه برای یافتن فاکتورهای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی که باعث وقوع این پدیده گسترش ان، و در نهایت از بین رفتن آن می شوند برای ما فراهم می کنند. با این حال علیرغم قابلیت مشاهده ی گسترش سریع هبزها همچنان به دلیل طیف گسترده ی مکانی و مقیاس زمانی این پدیده هبزها تحت آزمایش قرا ردارند تا در آینده قابل پیش بینی شوند .به این ترتیب ما بایستی به مدلهایی که برای تفسیر داده های پراکنده یمان به ما کمک می کنند تکیه کنیم برای بررسی این پدیده روشهای مختلفی وجود دارد مطالعات میدانی و استفاده از داده های اندازه گیری شده، مطالعات ماهواره ای، مطالعات ازمایشگاهی مدلسازی عددی، مفهومی، فرمولهای تحلیلی ساده، نیمه تجربی، جعبه ای یا همان صفر بعدی، در این مقاله به روشهای بررسی این پدیده که تاکنون مورد استفاده قرار گرفته اند اشاره شده است.

کلیدواژه ها

کشند قرمز، فیتوپلانکتون، شکوفایی جلبکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.