استخراج عصاره عناب و تعیین ترکیبات فنولی موجود در آن با روش حلال اتانولی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیست و سومین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI23_687
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه مرادی

گروه صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران

مصطفی شهیدی نوغابی

گروه صنایع غذایی، پارک علم و فناوری خراسان رضوی، مشهد، ایران

چکیده

باتوجه به مشخص شدن اثرات سوء آنتی اکسیدان های سنتتیک که اثرات سمی بر روی مصرف کنندگان دارد و فعالیت آنزیم های کبدی را مختل می نماید و منجر به انواع سرطان ها می گردد و در دنیا کاربرد آنها در حال محدود شدن است لذا شناسایی آنتی اکسیدان ها و روش های استخراج آن ها از منابع قابل دسترس و ارزان جزء مهم اهداف این تحقیق می باشد. عصاره عناب بعلت دارا بودن ترکیبات فنولی می تواند بعنوان یک منبع آنتی اکسیدان طبیعی و جایگزین آنتی اکسیدان سنتتیک در سطح تجاری مطرح باشد. در این تحقیق عصاره عناب با تأثیر سه متغیر، نسبت حلال به ماده خشک، دما و زمان، استخراج شد، و میزان ترکیبات فنولی عصاره به روش فولین- سیکالچو تعیین گردید. نتایج نشان اد که، با افزایش نسبت حلال، زمان و دما میزان استخراج ترکیبات فنولی افزایش یافت و نسبت حلال بیشترین تأثیر را در استخراج ترکیبات فنولی ایفاء کرد. نتایج توسط نرم افزار آماری Design expert و مدل رویه سطح پاسخ برازش، گردید.

کلیدواژه ها

عناب، استخراج، ترکیبات فنولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.