مروری بر روش های تشخیص و دفع حشرات و آفات در فرآیند های پس از برداشت محصولات کشاورزی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM10_307
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 537
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید دوستی ایرانی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد

محمودرضا گلزاریان

استادیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

هر ساله درصد بسیار بالایی از محصولات کشاورزی در حین فرآیندهای برداشت و پـس از برداشـت از بـین مـی رونـد. مـدیریت صحیح در فرآیند های پس از برداشت محصولات کشاورزی سبب کاهش ضایعات در این بخش می گـردد. یکـی از فـاکتور هـای تاثیر گذار در افزایش میزان ضایعات تخریب بافت محصول توسط حشرات، باکتری ها و قـارچ هـا مـی باشـد. اگـر قصـد فـرآوری محصول در صنایع تبدیلی را داشته باشیم تشخیص نمونه های آلوده و خارج نمودن آنها از فرایند حائز اهمیت مـ ی باشـد. از جملـه روش هایی که در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرد استفاده از ماشین بینایی بینایی می باشد که می تواند بر اساس انواع مختلفی از طیف های الکترو مغناطیسی مورد استفاده قرار گیرد. در صورتی که هـدف انبارمـانی و نگهـداری محصـولات با شـد عـلاوه بـر تشخیص در صورت امکان، آلودگی زدایی نمونه ها از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد. آلـودگی زدایـی بـه روش هـای مختلفـی میتواند صورت پذیرد که از جمله آن می توان به روش های شیمیایی، اسانس های گیاهی، تیمارهای حرارتی و رو ش های اتمسفر کنترل شده اشاره نمود. نتایج حاصل از بررسی تحقیقات صورت گرفته نشان داد که استفاده از اسانس های گیاهی نسبت بـه روش های شیمیایی برتری دارد. اگر چه هزینه تولید آنها به مراتب می تواند بیشتر باشد. روش های تیمار های حرارتی و اتمسفر کنتـرل شده نیز نتایج خوبی در کنترل آفات داشته اند ولی این طور برداشت می شود که از لحاظ اقتصادی روش اتمسـفر کنتـرل شـده در صورت موفق بودن هزینه کمتری نسبت به تیمار های حرارتی داشته باشد. همچنین بیان شده است که روش تیمار هـای حرارتـی ممکن است در کوتاه مدت و دراز مدت کیفیت محصول انبار شده را نسبت به سایر روش ها بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.

کلیدواژه ها

دفع حشرات، آزمون های غیرمخرب، تشخیص آلودگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.