ارزیابی پتانسیل تولید بیوگاز و انرژی الکتریکی از ضایعات صنایع قند و شکر
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
- کد COI اختصاصی: NCAMEM10_304
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 813
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه تبریز
عضو هئیت علمی، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه تبریز
عضو هئیت علمی، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه تبریز
چکیده
با توجه به افزایش مصرف سوختهای فسیلی در جهان، همچنین قیمت و اثرات زیست محیطی آنها، امروزه نیاز و علاقه به جایگزینی آنها با منابع جدید و تجدیدپذیر انرژی زیاد شده است. هضم بیهوازی یکی از روشهای جذاب برای تولید بیوگاز ازمواد آلی میباشد. یکی از منابع مهم ضایعات زیستی، ضایعات آلی کارخانههای صنایع غذایی میباشد. ضایعات صنایع قند و شکر در شهرستان مشهد حجم عظیمی از این ضایعات را به خود اختصاص داده است. در این پژوهش پتانسیل تولید بیوگاز به روشهضم بیهوازی و در نهایت میزان انرژی حاصل از آن برای یک سال از محل این ضایعات برآورد گردید. ابتدا با مطالعات میدانی وکتابخانهای و مصاحبه و مراجعه به آمارنامههای موجود میزان تولید سالیانه این صنعت در منطقه مورد نظر برآورد گردید. سپس با مراجعه به یکی از کارخانهها نسبت ضایعات به عنوان درصدی از تولید تعیین و نمونه گیری از آن انجام شد. آنگاه خصوصیات لازمبرای هضم بیهوازی اندازه گیری شد. سپس با توجه به اینکه میزان بیوگاز مستقیما به مواد جامد فرار ماده مورد نظر بستگی دارد میزان تولید بیوگاز 1211421 مترمکعب و درنتیجه انرژی الکتریکی سالیانه از محل این ضایعات 13/12 گیگاوات ساعت برآورد گردید. نتایج نشان داد این مقدار انرژی الکتریکی بسیار قابل ملاحظه بوده و میتواند بخش زیادی از انرژی مورد استفاده در این صنعت را تامین کند.کلیدواژه ها
انرژیهای تجدیدپذیر، بیوگاز، تولید انرژی الکتریکی، ضایعات صنایع قند و شکر، هضم بیهوازیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.