ساخت و ارزیابی سامانه سنجش لحظهای سوخت متناسب برای ماشینهای کشاورزی وراهسازی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
- کد COI اختصاصی: NCAMEM10_300
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 592
نویسندگان
مدرس، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
استادیار گروه مکانیزاسیون و مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه رامین خوزستان
مدرس، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
فارغ التحصیل کارشناس ارشد مکانیزاسیون از دانشکده کشاورزی دانشگاه رامین خوزستان
چکیده
آگاهی از مصرف دقیق این سوخت به صورت لحظهای امری ضروری به شمار میرود تا بتوان در دور موتور و سرعت مناسب، سوخت مصرفی را مشاهده و برای بهینه سازی آن اقدام کرد. در این پـژوهش یـک تراکتـور مسـی فرگوسـن 399 بـه سامانه سنجش لحظهای سوخت تجهیز شد. اندازه گیری مقدار سوخت مصرفی توسط دو سنسور صـوتی 100 Flownetixو استوانه مدرج انجام شد. دو سنسورصوتی یکی در مسیر سوخت ارسالی به داخل موتور و دیگـری در مسـیر سـوخت برگشـتی نصب شدند تا مقدار سوخت مصرفی به صورت دقیق اندازهگیری شود. جهت کالیبره کردن این سنسور از یک استوانه مدرج کـه قبلا در آزمایشگاه با تجهیزات آزمایشگاهی مدرج و حجم آن اندازهگیری شده بود استفاده شد. جهـت کـاهش خطـا و افـزایش سرعت داده برداری بر روی استوانه مدرج نیز یک سنسورفراصوتی داپلر (فاصله سنج)نصب شد تا بـا خـروج سـوخت از اسـتوانه مقدار آن مشخص شود. فاکتورهای مورد ارزیابی دراین آزمایش شامل دو نوع سوخت سنج و پنج دور موتور با پنج تکرار بودندکه به صورت آزمون(t (با مشاهدات جفت شده و با نرم افزار SPSS20 آنالیز شدند. بین اندازهگیریهای انجـام شـده بـا سنسـور صوتی و استوانه بیشترین تفاوت اندازهگیری شدهmin/cc 4 بود. با افزایش دور موتور مقدار سوخت مصرفی نیز افزایش یافـت که این افزایش سوخت باعث افزایش دقت اندازهگیری شد که اختلاف سوخت مصرفی مشاهده شده را به min/cc 1کـاهش داد. کمترین مقدار سوخت مصرف شده در دور موتور rpm 100 حدودا 8 تا 10 سیسی بر دقیقـه و بیشـترین مقـدار سـوخت مصرف شده در دور موتور rpm 1800 که 77 تا 78 سیسی بر دقیقه بود. که نشان دهنده کاربرد دقیق این سامانه در سنجش سوخت لحظهای بود.کلیدواژه ها
تراکتور، سنسورهای فراصوتی، سامانه سنجش لحظهای سوختمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.