طراحی و ساخت دروگر بوته برای برداشت دو مرحله ای لوبیا چیتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM10_280
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر دالوند

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان،

امین اله معصومی

عضو هئیت علمی گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، کد پستی: 89311 - 84156

چکیده

با توجه به نوع لوبیای کشت شده در ایران که از نوع رونده هستند، ماشین دروکن آن بایستی مجهز به مکانیزمی باشد کـه بوتـه را همراه غلافها قبل از بریده شدن به سمت بالا هدایت کند. در طرح حاضر جهت برش بوته لوبیا از یک شانه بـرش و جهـت بلنـد کردن بوته لوبیا از مکانیزمی شبیه به واحد بردارنده بسته بند کن علوفه استفاده شد. به جهت اینکه تراکتـور روی محصـول بریـده نشده حرکت نکند از یک مکانیزم اتصال سه نقطه جلو تراکتوری جهت جلو سوار کردن دستگاه برداشت لوبیا چیتـی اسـتفاد ه شـد. برای دستیابی به سرعت مناسب شانه برش بهطوریکه کمترین ارتعاش را ایجاد کند، از سامانه انتقال قـدرت هیـدرولیکی اسـتفاده شد تا امکان تنظیم پیوسته سرعت مهیا شود. برای انتخاب پمپ و هیدروموتورهای مناسب، انرژی مورد نیاز برش و برداشـت بوتـه لوبیا تعیین گردید. به این منظور میانگین انرژی برشی مورد نیاز ساقه لوبیا چیتی به روش آونگ اندازهگیری شد که مقدار آن جهت برش یک ساقه لوبیا چیتی 20 ژول محاسبه گردید. با احتساب سرعت پیشروی دستگاه (5 کیلومتر در ساعت) و تراکم بوته در واحد سطح (60 بوته در واحد سطح) توان مورد نیاز شانه برش تعیین گردید. توان مورد نیاز شانه برش 15 اسب بخار و تـوان مـورد نیـاز واحد بردارنده 30/2 اسب بخار تعیین گردید. پس از تکمیل مراحل طراحی و ساخت، دستگاه در کارگاه مورد آزمـایش قـرار گرفـت. حداقل سرعت واحد بردارنده 52 دور در دقیقه و سرعت واحد برش 512 دور در دقیقه بود که با فرضیات اولیه تطابق داشت.

کلیدواژه ها

انرژی برشی، دستگاه دروگر لوبیا چیتی، سامانه هیدرولیک، واحد بردارنده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.