چالش ها و چشم اندازهای کشاورزی دقیق در ایران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
- کد COI اختصاصی: NCAMEM10_264
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 840
نویسندگان
استادیار گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
دانشجوی ارشد گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
چکیده
کشاورزی دقیق رویکردی است که بر اساس نیازهای ویژه در هر نقطه از مزرعه، تصمیمات لازم برای اعمال نهادهها و کنترل آنها فراهم میکند. با توجه به مزیتهای زیادی که این نوع از کشاورزی دارد ولی به دلیل مسائل خاصی، کاربرد آن هنوز در ایران موردتوجه قرار نگرفته است. اگر چه زیرساختهای به کارگیری این روش در ایران تا حدودی فراهم است اما پایین بودن سطح دانش کشاورزان و همچنین کوچک بودن مزارع در ایران دو مشکل اصلی در راه کشاورزی دقیق هستند و سرمایه گذاری در این حوزه بهکندی صورت میگیرد. با توجه به سطح سواد اغلب کشاورزان ایرانی، آموزش در حوزههای مختلف IT گزینه اول در قبولکشاورزی دقیق در ایران میباشد. همچنین با در نظر گرفتن ابعاد زمینهای کشاورزی به کارگیری ابزارهای ساده و کم هزینه مانند دستگاه SPAD ، حسگرهای GreenSeeker و CropCircle و چارت رنگ برگ ) LCC ( میتوانند گزینههای مناسبی برای کنترلوضعیت محصول در کشاورزی ایران محسوب گردند. از طرفی به دلیل بحران آب در نقاط مختلف ایران، استفاده از تکنولوژیهاینرخ متغیر ) VRT ( آبیاری مانند شبکه حسگرهای بیسیم ) WSN ( گزینه مناسبی برای مدیریت آب در کشاورزی است. در انتها، افزایش سطح دانش کشاورزان، ادغام زمینهای کشاورزی و همچنین تشویق به سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی، سه راه حل مهم در گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن میباشند.کلیدواژه ها
تکنولوژی نرخ متغیر، حسگر CropCircle ، چارت رنگ برگ، کشاورزی دقیقمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.