تاثیر آسکوربیک اسید ، دما و زمان بر کیفیت پس ازبرداشت دانه های انار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM10_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 804
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه تخم کار

دانشجوی کارشناسی ارشد، تولیدات گیاهی، دانشگاه تربت حیدریه

حامد کاوه

استادیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه تربت حیدریه

سیدسعید حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، تولیدات گیاهی، دانشگاه تربت حیدریه

چکیده

در این پژوهش اثر تیمارهای اسکوربیک اسید در سه سطح (0 ،20و60ppm ، (دما در دو سطح (محیط و یخچال) و زمان در پنج سطح (1/8 ، 8/8 ، 16/8 ، 24/8 و 30/8 (برحفظ پارامترهای کمی و کیفی وانبارمانی دانه های انار مورد بررسی قرارگرفت. دانه های انار به مدت 10 دقیقه در محلول اسکوربیک اسید باغلظت های مذکور غوطه ور شد و به همراه میوه های تیمارنشده (شاهد) به محیط آزاد و یخچال منقل شدند. دانه های انار به مدت 30روز انبار شده و نمونه برداری در پایان هر هفته انجام شد. و در طول این دوره مواد جامد محلول (TSS (و pH میوه های انار اندازه گیری شدند. براساس نتایج اثر دما بر پی اچ در سطح یک درصد معنیدار بود، اثر متقابل اسید آسکوربیک تحت دما بر میزان پی اچ معنیدار نبود و اثر اسید آسکوربیک و دما بر مقدار مواد جامد محلول میوه معنیدار نبود، اثر متقابل اسید آسکوربیک تحت دما معنیدار نبود و مقایسه میانگین اثر سطوح مختلف اسید آسکوربیک حاکی از این بود که تحت اثر سطوح مختلف کاربرد اسید آسکوربیک بین شاهد و سایر تیمارها برای پی اچ و مواد جامد محلول تفاوت معنیدار وجود ندارد.

کلیدواژه ها

بازارپسندی ، پس از برداشت، حفظ کیفیت، خواص فیزیکوشیمیایی میوه، سرمازدگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.