مقایسه مدل های رگرسیونی با شبکه عصبی در پیش بینی خواص کیفی سیب با پوشش خوراکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM10_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 629
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدهادی موحدنژاد

استادیار مکانیک بیوسیستم (گروه آب و خاک ) دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود

محمدهادی خوش تقاضا

دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

سعید مینایی

دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

محمدجلال الدین ظهوریان مهر

دانشیار گروه رنگ ، رزین و پوششهای سطح پژوهشکده فرایند پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

چکیده

به دلیل تولید بالای سیب در ایران و ضایعات نسبتا بالا، استفاده از روشهای بهبود دهنده برای نگهداری آن ضرورت دارد. یکی از روش های مناسب به کارگیری پوشش های خوراکی نانوکامپوزیت ها با پایه ی گیاهی می باشد. هدف تعیین مدل مناسبی برای پیش بینی تغییرات خواص کیفی سیب بر اساس شرایط و زمان انبارداری و نوع پوشش می باشد. در این راسـتا سـیب زرد دماونـد (گلـدن دلیشز) برای آزمایش ها انتخاب شد. بعد از پوشش دهی، نمونه های سیب در دو شرایط محیطی (C˚20 و رطوبت 30 (%و سـردخانه ای (C˚2 و رطوبت رطوبت 95 (%به مدت شش ماه نگهداری شد. خواص کیفی (pH ، میزان مواد جامد محلول) در طی انبـارداری بررسی شد. همچنین مدل سازی خواص بر اساس داده های مستخرج از آزمایش ها توسط رگرسیون و شبکه عصبی انجـام پـذیرفت. در خواص کیفی مدل رگرسیون برای میزان مواد جامد محلول جواب نداده و در pH نیز فقط در شرایط محیطی مناسب بود. بهترین R مقدار 2در pH برای مدل ترکیبی 9/84 %شد. الگوریتم trainbr بهترین عملکـرد را داشـت. بـا توجـه بـه مقـدار خطـا بهتـرین توپولوژی در تابع tansig 8-10-6 و در تابع logsig با همان توپولوژی انتخاب شد. مقادیر MSE و R برای این دو مدل به ترتیب 92/1 و 0/0066بدست آمد

کلیدواژه ها

پوشش خوراکی،خواص کیفی ،شبکه عصبی، مدل رگرسیونی غیر خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.