نقش آموزش شهروندی در فرهنگسازی جامعه و توسعه شهرها (مطالعه موردی کلانشهر ارومیه)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی انسجام مدیریت و اقتصاد در توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: MEUCONF01_227
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشکان حسنی کریم آباد

فوق لیسانس مدیریت سیستم های اطلاعاتی ، کارشناس فناوری اطلاعات اداره آموزش و پرورش انزل

سمیرا صادقی شادلوی سفلی

فوق لیسانس زبان و ادبیات فارسی ، هنرآموز اداره آموزش و پرورش منطقه انزل

مریم شمس الدینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی میاندوآب ، کارشناس اداره کل ثبت و احوال استان آذربایجان غربی

چکیده

امروزه فقدان آموزش فرهنگ زندگی شهری کاملاً مشهود بوده و ناآگاهی از فرهنگ شهرنشینی و قواعد رفتاری زندگی شهری، هزینه های زیادی را به اداره کنندگان شهر، محیط شهری و ساکنان شهر تحمیل کرده است. کلان شهرها با افزایش مداوم جمعیت ثابت و جمعیت سیار و افزایش خرده فرهنگها و قومیت های متعدد روبه رو بوده و به موازات آن با نیازهای اجتماعی وابسته به آن مواجهاند که با گسترش و افزایش این وضعیت، نیازها به مراتب بیشتر شده و وظایف سازمان های مربوطه نیز سنگین تر می شود سکونت در شهر، تعهداتی را برای مدیران شهری و تکالیفی را بر شهروندان به همراه دارد و ارزش ها و هنجارهایی را به دنبال دارد که این مهم، مدیریت مطلوب شهری را با تکیه بر آموزش های شهروندی، همراه با پایگاه های آموزش دهنده در سطح شهر، جهت انتقال آموزش های شهری به مردم با هدف ارتقاء مشارکت های اجتماعی بیش از پیش می طلبد.به نظر می رسد در فرآیند جهانی شدن مهم ترین و پیشتازترین بخش، رسیدن به این فرایند آموزش فرهنگ شهروندی و اصول و حقوق شهروندی می باشد؛ این مسئله از آنجا ناشی می شود که روند جهانی شدن بیشترین تأثیرات خود را برآموزش و فرهنگ جهان داشته است. جهانی شدن فرهنگ شهر نشینی مستلزم یکپارچگی فرهنگ ها و آموز شهای شهرنشینی کشورهای جهان از طریق افزایش آموزش ها به شهروندان و شهرنشینان و دست اندرکاران شهری می باشد. جهانی شدن بویژه از بعد آموزش آن موجب شده نوع، شرایط و سطح زندگی روزمره ی انسان ها بخصوص ساکنان شهرها به طور اساسی متحول شود. بنابراین برای دستیابی به توسعه ی شهری ضروری است که همزمان با پیشرفت فناوری و همگام با ارتباطات آموزشی در جهان و آموزش های همگانی در توسعه شهرها گام برداریم. این مقاله ضمن بیان مفاهیم توسعه پایدار شهری ، ضرورت و نقش آموزش در فرهنگ سازی جامعه در کشور های توسعه یافته ، آموزش شهروندی، آموزش حقوق شهروندی در ایران ، تمرکز صنایع و مشاغل و مراکز خدماتی در مرکز شهر، نکات مهم در آموزش شهروندی ، کارکردهای مثبت آموزش شهروندی و راه های دستیابی به آموزش مطلوب در شهر الکترونیک را به صورت موردی در کلانشهر ارومیه مورد بررسی و کنکاش در مقایسه با سایر شهرهای توسعه یافته جهان قرار داده است.

کلیدواژه ها

توسعه شهری، حقوق شهروندی، آموزش شهروندی ، محتوای آموزش شهروندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.