تأثیرپذیری شاخصهای اقتصاد مقاومتی از معوقات بانکی در ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی انسجام مدیریت و اقتصاد در توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: MEUCONF01_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بیت اله آخوندی

محسن مجردعلائی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی مدیریت مالی دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

چکیده

آینده ی نظام بانکداری کشور و جلوگیری از ورشکستگی بانک ها شدیداً تحت تأثیر روند مطالبات است و سیستم بانکی ایران به دلیل وجود عوامل مؤثر برونزا، نبود انگیزهی درونی و جبر فضای اقتصادی به تنهایی قادر به حل این مشکل نیست . اصل نهم سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی بر اصلاح و تقویت همه جانبه ی نظام مالی و اصل نوزدهم سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی بر شفاف سازی اقتصاد، سالم سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت ها و زمینه های فسادزا در حوزه های پولی، تجاری و ارزی تأکید می نماید. اما حجم معوقات بانکی در بعد از انقلاب اسلامی، خصوصاً در سال های اخیر، حکایت دیگری را روایت می نماید. معضل مطالبات معوق به صورت زیرزمینی و بی سروصدا به روند صعودی فزاینده ی خود ادامه میدهد و با توجه به نقش گستردهی بانک ها در بخش های مختلف اقتصادی و بانک محور بودن اقتصاد رانتی در ایران، فساد این حجم گستردهی مطالبات معوق تقریباً به کل اقتصاد ایران گسترش خواهد یافت. البته تقریباً همه به خطرناک بودن این حجم مطالبات معوق واقف هستند؛ در این خصوص با توجه به شاخصهای اقتصاد مقاومتی سوق دادن معوقات بسوی این شاخص ها حرکت اقتصادی کشور را سریعتر کرده و رشد اقتصادی 8 درصدی محقق خواهد شد. آنچه الزام آور است تدوین قوانین عملیاتی برای دستیابی به معوقات و هدایت آن به سوی شاخص های اقتصاد مقاومتی است.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی، شفاف سازی اقتصاد، معوقات بانکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.