بررسی نگرش مربیان آموزش فنی و حرفه ای نسبت به مهارت و نیاز آموزشی آنان درموردروشهای تدریس دروس عملی جهت توسعه کسب و کار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی کسب و کار : فرصت ها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: ICBOCH01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا جهانی

کارشناس آموزش اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان سیستان وبلوچستان

محمد جهاتیغی

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان سیستان وبلوچستان

مریم جهانتیغی

مدیر مدرسه دخترانه آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان

چکیده

شناسایی نیازهای آموزشی و سطح مهارت مربیان آموزش فنی و حر فه ای در امر تدریس، برنامه ریزی رشد و تعالی آنان را بهبود می بخشد. این مطالعه با هدف سنجش نگرش مربیان آموزش در دروسعملی نسبت به سطح مهارت و نیاز آموزشی آنان در مورد روشهای تدریس، دروس عملی صورت گرفت. در این مطالعه توصیفی 60 نفر از مدرسان حرفه های اداره آموزش فنی و حرفه ای استانسیستان و بلوچستان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب و پرسشنامه ای روا و پایا شامل 14گویه در زمینه سطح مهارت و نیاز آموزشی موضوعات مربوط به روشهای تدریس دروس عملی راتکمیل کردند.میانگین (انحراف معیار) نمره مهارت مربیان 4/0) 71/2 (از حداکثر 4 بود. سطح مهارت 9/38 درصدمربیان در زمینه تفسیر و تحلیل سوالات آزمون 5/35 درصد در زمینه روشهای ارزشیابی مهارت هایعملی، 8/52 درصد، در زمینه طراحی آزمون های عملکرد و9/47 درصد آنان در مورد تهیه فیلم آموزشی، پایین (میانگین نمره کمتر از (5/2 (بود. میانگین (انحراف معیار) نمره کل نیاز آموزشی 45/3(89/0 (از حداکثر 5 بود، بر این اساس مربیان در همه 14 موضوع مطرح شده، نیاز آموزشی داشتند اولویتهای به ترتیب مربوط به تفکر انتقادی ، روشهای ایجاد انگیزه و منلبع اطلاع رسانی بود. نتایج اینمقاله نشان داد که مربیان نیاز به آموزش و ارتقاء مهارت در مورد تدریس دروس عملی را ابراز داشتند. با توجه به نیازهای آموزشی و مهارت اعلام شده، بهنظر میرسد که کارگاههای روش تدریس و ارزیابیکارآموزان نیاز به اصلاح و بازنگری دارد و مباحث کارگاه باید متناسب با نیاز آموزشی مربیان طراحی و از روشهای مختلف آموزشی استفاده شود.

کلیدواژه ها

آموزش عملی، روشهای تدریس، آموزش فنی و حرفه ای، مهارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.