مقایسه روشهای طبقه بندی حداکثراحتمال و حداقل مسافت در بررسی خصوصیات سنگ شناسی واحدهای ژئومورفولوژی حوضه کویر میقان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GSCONFKH01_371
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم باقری

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، اصفهان، ایران

جواد وروانی فراهانی

گروه آبخیز داری و منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک، ایران

چکیده

حوضه آبریز کویر میقان اراک، حوضه بسته ای بوده که از نظر زمین شناسی ایران در دو بلوک سنندج - سیرجان و بلوک ایران مرکزی واقع شده است. به طور کلی این پژوش با هدف بررسی کارآیی روش های مختلف طبقه بندی تصاویر ماهواره ای در تفکیک رخساره های ژئومورفولوژیکی و سنگ شناسی حوضه میقان و اراک و خصوصیات سنگ شناسی هر واحد ژئومورفولوژی آن انجام گرفت. لذا برای انجام این پژوهش ابتدا نقشه های پایه زمین شناسی، لند تیپ و ... در مقیاس 1:100000 تهیه شده، اسکن شدند و رقومی گردیدند. همچنین تصاویر ماهواره لندست 7 مربوط به منطقه مورد نظر تهیه گردید و باندهای مختلف با یکدیگر ترکیب شدند. از تصویر +ETM لندست به منظور ایجاد وضوح بیشتری و بالا بردن قدرت تفکیک زمینی و شناسایی بهتر پدیده های ژئومورفولوژیک، استفاده شد. در نهایت نیز نقشه ژئومورفولوژی و سنگ شناسی حوضه میقان با کمک نقشه های مذکور و تصویر +ETM لندست 7 ترسیم گردید و روش های مختلف طبقه بندی تصاویر با یکدیگر مقایسه شدند. روش مطالعه در این تحقیق، روش مطالعه کتابخانه ای توصیفی به همراه مطالعه میدانی، همچنین استفاده از ابزاری همچون نرم افزار ILWIS است. طبق نتایج بدست آمده از روش های مختلف طبق بندی، با استفاده از شاخص OIF با مقدار 74/80 مربوط به ترکیب باندهای 1 و 5 6 (ترکیب باندی 156)، مورد ارزیابی قرار گرفت، بهترین روش طبقه بندی، طبقه بندی به روش حداکثر احتمال، با مقدار شاخص دقت و صحت 0/963 در واحد ژئومورفولوژی مناطق پست و تشکیلات زمین شناسی پادگانه های آبرفتی جوان دوره کواترنری، پادگانه های آبرفتی قدیمی دوره کواترنری و شیل و ماسه سنگ ژوراسیک مشاهده گردید. نتایج کلی این پژوهش حاکی از آن است که طبقه بندی کننده حداکثر احتمال نسبت به روش حداقل فاصله از میانگین برتری دارد.

کلیدواژه ها

روش حداقل مسافت، روش حداکثر احتمال ،+ ETM ، شاخص OIF ، حوضه کویر میقان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.