تحلیل سکونتگاهای غیر رسمی شهرستان جیرفت و رهیافت هایی جهت توانمند سازی آنها
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
- کد COI اختصاصی: GSCONFKH01_237
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 515
نویسندگان
استادیارگروه جغرافیاوبرنامه ریزی شهری،دانشگاه آزاد اسلامی،واحدزاهدان،گروه جغرافیاوبرنامه ریزی شهری،زاهدان،ایران
دانشجوی دکترا ی جغرافیا و برنامه ریزی شهری ،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد زاهدان،گروه جغرافیاوبرنامه ریزی شهری،زاهدان،ایران
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری ،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد شهر ری ،گروه جغرافیا،شهرری،ایران
چکیده
اسکان غیر رسمی در ایران همانند سایر کشورها روندروبه رشدی را طی می کند که چهره اکثر شهرهای ایران به ویژه شهرهای بزرگ مقیاس را تحت تاثیر قرار داده که در حال حاضر شهرهای کوچک هم از این پدیده مستثنی نمی باشند. در شهرستان جیرفت این سکونت گاه ها از دهه 70 به بعد تحت تاثیر عواملی مانند مهاجرت روستاییان به شهربه دلیل خشکسالیهای اخیر و بالا بودن قیمت زمین و مسکن و همچنین عدم مدیریت و برنامه ریزی صحیح به وجود آمدند. این پژوهش در جستجوی راهبردهایی برای ساماندهی و بهبود زضعیت زندگی در سکونت گاههای غیر رسمی جیرفت می باشد که به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت و روش، توصیفی- تحلیلی می باشد برای گرداوری اطلاعات مورد نیاز تحقیق از روش اسنادی و میدانی استفاده شده است. در روش میدانی پرسشنامه ابزار گرداوری اطلاعات بوده است. 100 نفر به صورت تصادفی از بین ساکنین سکونتگاه های مورد مطالعه به عنوان نمونه انتخاب شده و برای آزمون فرضیات از روش کای اسکوئر استفاده شده است. نتایج تحقیق بیانگر آن است که سکونتگاههای غیررسمی در شهرستان جیرفت به دلیل عوامل اقتصادی و به دنبال مهاجرت های روستایی شکل گرفته و همچنین این سکونتگاه ها از وضعیت کالبدی مناسبی برخوردار نیستند. لذا راهبرد توانمندسازی در راستای قادرسازی اهالی برای عرضه واحدهای مسکونی جدید در کنار بهبود کمی و کیفی واحدهای موجودمورداستفاده می باشد.کلیدواژه ها
سکونتگاه غیر رسمی، مسکن، مهاجرت، توانمندسازی، جیرفتمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.