بررسی کیفیت زندگی و رضایتمندی ساکنین شهرک های جدید (مطالعهموردی: شهرک امیریه اصفهان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GSCONFKH01_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شراره سعیدپور

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه اصفهان

الهام تقی زاده

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه اصفهان

اعظم خان آقایی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه اصفهان

چکیده

قرن هاست که مردم به دنبال زندگی خوب بوده اند و انسان ها پیوسته برای بهبود شرایط زیست خود، کوشیده اند تا از استعدادها و توانمندی های محیط زندگی خود، به بیشترین میزان و بهترین نحو بهره برداری کنند. باید خاطر نشان کرد که توجه به کیفیت زندگی در جغرافیا طی سال های اخیر اهمیت زیادی یافته است. و یکی از بررسی های مهم برای برنامه ریزان شهری شناخت سطح کیفیت زندگی در سطح محلات شهری است. کیفیت زندگی به عنوان فراهم بودن سطحی از زندگی است که فرد از زندگی خود احساس رضایتمندی دارد. و در واقع بهبود کیفیت زندگی در هر جامعه ای، یکی از اهداف عمومی سیاست های آن جامعه است. پژوهش حاضر با 375 نفر حجم نمونه به منظور بررسی رضایتمندی ساکنین از کیفیت زندگی در شهرک امیریه اصفهان صورت گرفته است. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی بوده که از دو شیوه مطالعات اسنادی و مطالعات میدانی در قالب توزیع پرسشنامه، داده های مورد نیاز این تحقیق گرداوری شده است. و داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شده اند. نتایج پژوهش نشان می دهد که که در شهرک امیریه اصفهان خدمات فرهنگی به نحو مطلوبی توزیع شده است. تأثیر نگرش زنان و مردان در رضایتمندی از خدمات بهداشتی- درمانی شهرک مثبت بوده و بین میزان رضایتمندی از خدمات زیربنایی و کیفیت زندگی ارتباط معناداری وجود دارد یعنی به میزان افزایش رضایتمندی از خدمات زیربنایی، رضایتمندی از کیفیت زندگی نیز افزایش خواهد یافت. و پاسخگویان از توزیع خدمات بهداشتی درمانی راضی بوده اند.

کلیدواژه ها

رضایتمندی،کیفیت زندگی، اصفهان، شهرک امیریه، شهرک های جدید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.