بررسی اثرات ساخت و ساز غیر مجاز در حریم، بر فضای کالبدی شهر (مطالعه موردی: شهر چمستان)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
- کد COI اختصاصی: GSCONFKH01_086
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4340
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد واحد نور
چکیده
ساخت و ساز غیرمجاز در حریم شهرها، از جمله پدیده هایی است که به دنبال تحولات ساختاری و بروز مسائل و مشکلات اقتصادی، اجتماعی همچون جریان سریع شهرنشینی و مهاجرتهای روستایی لجام گسیخته به وفور در کشور پدیدار شده است . با توجه به ماهیت ساخت و ساز غیرمجاز در حریم شهرها، بروز تغییرات کالبدی، زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی در نواحی شهری اجتناب ناپذیر است . گسترش این پدیده میتواند اثرات مطلوب و نامطلوبی همچون تخریب سیمای کالبدی شهر، از بین رفتن منابع، تعرض به حریم رودها و در نهایت آلودگی زیست محیطی، ارائه ناکارآمد خدمات شهری را برجای بگذارد . لذا ضروری است که آثار و پیامدهایی که در حریم شهری برجای میگذارد مورد بررسی قرار گرفته تا زمینه لازم برای ساماندهی آن میسر شود . شهر چمستان بعنوان یکی از شهرهای شهرستان نور در بکر طبیعی واقع شده که به تناسب وسعت و جمعیت نیاز به ساختمان مسکونی دارد . کمبود زمین و قیمت بالای آن در بافت شهری موجبات هدایت ساخت وسازها به حریم شهر گردیده که رشد نامنظم و بدون مجوز اینگونه ساختمان به یکی از معضلات شهرداری مبدل شده است . که موضوع مورد بحث در این پژوهش میباشد . در این تحقیق سعی شده با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی به این سؤال پاسخ داده شود که اثرات ساخت وسازهای غیرمجاز در حریم شهر چمستان بر ابعاد کالبدی آن چگونه است و آیا اینگونه ساخت وسازها در ارائه خدمات شهری مؤئر است یا خیر؟ همچنین نظارت و کنترل شهرداری در این رابطه به چه صورت است؟ اطلاعات لازم با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته به تعداد 177 عدد در بین دو گروه کارشناسان ( 59 نفر) و عمومی ( 118 نفر) به دست آمده است . میزان روایی پرسشنامه عمومی 0/762 و کارشناسان 0/845 میباشد . یافته های پژوهش نشان داد که ساخت و ساز غیرمجاز در حریم و تخریب فضای کالبدی رابطه معنی داری وجود دارد .کلیدواژه ها
ساخت وساز غیرمجاز، حریم شهر، فضای کالبدی، شهر چمستانمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.