بررسی اثر تغییر اقلیم بر خشکسالی و بیابانزایی دشت سیستان با استفاده از شاخص دومارتن
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
- کد COI اختصاصی: GSCONFKH01_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 691
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی های محیط زیست
دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی کاربردی
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی روستایی
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی روستایی
چکیده
مساله تغییر اقلیم به عنوان مهمترین معضل این قرن و تهدیدی برای تمامی جانداران کره زمین می باشد . نوسانات آب و هوایی که باعث خشکسالی و بیبانزایی می شود ، بیشتر به کاهش میزان بارندگی ، رطوبت ، افزایش دما به ویژه در تابستان ، افزایش میزان خشکی تبخیر و تعرق ، وزش بادهای گرم و سوزان و کاهش پوشش گیاهی ارتباط می یابند . در این راستا جهت بررسی تغییرات اقلیمی در مناطق خشک ، آمار 42 ساله ایستگاه سینوپتیک زابل در منطقه خشک سیستان مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت . برای تعیین روند اقلیم و پتانسیل خشکسالی به طور معمول از ضرایب خشکسالی استفاده می شود . از این رو براساس داده های موجود می توان از شاخص های مختلف خشکی مانند دومارتن بهره جست . لذا جهت بررسی دقیق ، آمار 42 ساله ، سالهای 1971 تا 2012 میلادی در 6 دوره 7 ساله ارزیابی گردید . نتایج نشان می دهد که تغییرات دما نوساناتی داشته اما از سال 1998 تا 2012 مرتباً شاهد افزایش دما (1/34 درجه سانتی گراد) بوده ایم . با بررسی تغییرات بارندگی مشخص گردید که از سال 1991 تا 1998 مقدار بارش افزایش یافته اما بعد از این تاریخ تا سال 2012 روند کاهش داشته است . براساس شاخص دومارتنمشخص گردید (I=1/77) در دشت سیستان در مدت 42 سال اخیر روند خشکی ادامه داشته که این امر تاثیر به سزایی در کاهش تولید مواد غذایی ، خطر گرسنگی ، افت سطح آب زیرزمینی ، تخریب خاک و اراضی را در این دشت به همراه خواهد داشتکلیدواژه ها
خشکسالی ، بیابانزایی ، شاخص دومارتن ، دشت سیستانمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.