بارزسازی مناطق دگرسانی با استفاده از تصاویر سنجندههای ASTER و OLI در منطقه خضرآباد آباد، استان یزد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GSCONFKH01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه صابری

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان (اصفهان)

ایمان منصف

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان

چکیده

کاربرد سنجش از دور در سال های اخیر، در اکتشاف ذخایر معدنی گسترش یافته است. از آنجا که دگرسانی ارتباط مستقیمی با ذخایر معدنی و کانی زایی دارد، شناسایی آنها به کمک تصاویر ماهواره ای باعث تسریع امر اکتشاف و پایین آمدن هزینه های آن به میزان زیاد خواهد شد. با استفاده از تکنیک های پردازش تصاویر سدنجنده های ASTER و OLI، مناطق دگرسانی مرتبط با کانسارهای مس پورفیری شامل فیلیک، آرژیلیک، پروپیلیتیک و همچنین اکسیدهای آهن شناسایی و بارزسازی گردیدند. با اسدتفاده از تصدویر سدنجنده ASTER و با روش های ترکیب رنگی کاذب و نسبت های باندی مناطق دگرسانی از هم تفکیک گردیدند. سپس ، روش نقشه بردار زاویه طیفی و نمودار رفتار طیفی مناطق دگرسانی توانست منطقه را با توجه به انواع دگرسانی ها طبقده بندی نماید. همچنین، تصویر سنجنده OLI جهت بارزسازی دگرسانی اکسیدهای آهن با روش نسبت باندی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج بدست آمدده حاکی از آن است که بین مناطق دگرسانی فیلیک -آرژلیک و توده های نفوذی اسیدی و تا حدودی سنگ های ولکانیکی حدواسط یک ارتباط خوب مشاهده می شود.

کلیدواژه ها

دگرسانی، سنجنده ASTER، سنجنده OLI، خضرآباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.