بارزسازی زونهای دگرسانی مرتبط با کانی زائی نوع پروفیری در زون التراسیون طارم با استفاده از سنجنده ASTER

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GSCONFKH01_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی نوری

دانشگاه خوارزمی

جلال کرمی

دانشگاه تربیت مدرس

وحید عیسوی

دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

اکثر کانسارهای مس پورفیری دارای یک الگوی منطقه بندی بر مبنای کانی سازی و دگرسانی سنگ دیواره می باشند به طوری که می توان از این منطقه بندی دگرسانی هیدروترمال به عنوان یک شاخص برای اکتشاف کانسارهای مس پورفیری توسط روشهای دورسنجی استفاده کرد. در این پژوهش ضمن پردازش بروری دسته داده L1B سنجنده ASTER منطقه طارم، در استان زنجان، با کمک روش های ترکیب باندی، نسبت باندی، کروستا و Matched Filtering، مناطق دگرسان شده، شناسایی شد. برای جلوگیری از عدم اختلاط نواحی با پوشش گیاهی با مناطق دارای دگرسانی از شاخص NDVI استفاده شد. استفاده از تصاویر استر با توانایی ها و قابلیت های زیاد در منطقه طارم منجر به ثبت و آشکارسازی تمرکزهای آلتراسیونی در سه منطقه مرکزی و غربی و به صورت پراکنده در شرق و جنوب غربی محدوده مورد مطالعه گردید.

کلیدواژه ها

مس پروفیری، ترکیب باندی، نسبت باندی، کروستا، Matched Filtering

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.