ارزیابی رابطه SCS-CN در تعیین میزان رواناب با استفاده از نرم افزار Arc-GIS مطالعه موردی: حوزه آبریز سلطانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
  • کد COI اختصاصی: GSCONFKH01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 654
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی حسین زاده

دانشیار دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی، تهران

نادر اسماعیل پور

کارشناس ارشد هیدروژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

سید محمد علی زنگی آبادی

کارشناس ارشد هیدروژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

چکیده

سیل از مهمترین بلایای طبیعی می باش. بررسی دقیق مجموعه عواملی که زمینه ساز این بلای طبیعی هستند نشان می دهد که دخالت انسان در چرخه طبیعت از طریق تخریب پوشش گیاهی، کاربری غیر اصولی اراضی، توسعه سطوح غیر قابل نفوذ و دیگر موارد، احتمال سیل خیزی را در مناطق گوناگون افزایش داده است.به منظور برآورد ارتفاع رواناب و حداکثر میزان روآناب در حوضه و میزان فرسایش جریان روشهای مختلف تجربی و مدلهای ریاضی زیادی وجود دارد که یکی از این مدلها، مدل SCS است. بنابراین هدف از این مطالعه برآورد ضریب رواناب و دبی حداکثر با استفاده از روش شماره منحنی SCS می باشد تا بدین وسیله بتوان نقشه رواناب و فرسایش بالقوه جریان در حوضه زهکشی مورد مطالعه مشخص نمود است.پس از نقشه برداری حوضه CN و S، برای محاسبه حجم رواناب تولید شده در منطقه، بارش کوتاه مدت برای دورههای بازگشت مختلف با استفاده از توزیع پیرسون از نوع شماره 3 محاسبه شد.با توجه به نقشه رواناب در حوضه، مشخص گردید که زمین جنگل کمترین پتانسیل رواناب و مراتع دارای بیشترین پتانسیل برای تولید رواناب و فرسایش را دارا می باشند همچنین مناطق جنگلی دارای بیشترین و مراتع دارای کمترین میزان نفوذ هستند.در نهایت مشخص گردید مراتع با پوشش متوسط و کم در معرض ابتلا به تولید روآناب و فرسایش می باشند.

کلیدواژه ها

شماره منحنی، رواناب، سلطانی، دبی اوج، فرسایش آبراهه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.