ارزیابی پایداری محلهای از بعد کالبدی (مطالعه موردی: محله بهار در منطقه 7 شهر تهران)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی
- کد COI اختصاصی: GSCONFKH01_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 914
نویسندگان
دانشیار / دانشگاه تهران / گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دانشجوی ارشد / دانشگاه تهران / گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دانشجوی ارشد / دانشگاه تهران / گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری
چکیده
به دنبال تغییر در شرایط و عوامل گسترش و توسعه شهری در دوران اخیر، محله های مسکونی انسان ساخت جایگاه ویژهای در شکل گیری شهرها داشته اند. در حالی که توسعه پایدار بخش عمده ای از ادبیات شهرسازی سال های اخیر را به خود اختصاص داده است پرداختن به اصول و معیارهای توسعه محله ای هنوز نیازمند پژوهش فراوان است. در همین راستا این پژوهش به بررسی پایداری محله ای از بعد کالبدی و عینی در محله بهار منطقه هفت شهرداری تهران پرداخته است. روش این پژوهش توصیفی- تحلیل است. داده های مورد استفاده از بلوک های آماری شهر تهران و نقشه آنلاین شهر تهران تهیه شد. داده ها با استفاده از نرم افزار GIS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و نتایج به صورت نقشه های موضوعی استخراج شده است. نتایج نشان می دهد محله بهار از نظر دسترسی به کاربری های آموزشی، ورزشی، حمل و نقل، درمانی، فرهنگی و ورزشی در وضعیت مطلوب قرار دارد و تنها در زمینه فضای سبز و بوستان کودک نسبت به سایر کاربری ها پایین تر از وضعیت مطلوب قرار گرفته است. همچنین میزان سازگاری کاربری ها در محله بهار مورد سنجش واقع شده و به جز چند کاربری که در سطح محله با سایر کاربری ها ناسازگاری داشتند سایر کاربری ها از نظر سازگاری در وضعیت خوبی قرار داشتند. در مجموع می توان محله بهار را به عنوان یک محله پایدار از نظر کالبدی در نظر گرفت.کلیدواژه ها
پایداری محله، تحلیل کاربری ها، محله بهار، GISمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.