مفهوم ارزیابی محیط زیستی و بیان انواع آن
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: EEMCONF01_044
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4600
نویسندگان
دانشیار گروه مهندسی عمران مهندسی محیط زیست دانشگاه بیرجند
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران مهندسی محیط زیست دانشگاه بیرجند
چکیده
امروزه صنعتی شدن فعالیتی است که ارتباط مستقیمی با توسعه کشورها و رفاه انسان ها دارد، در این میان محیط زیست بشر، بستر انواع توسعه و قالبی در جهت پیشرفت در صنایع محسوب می شود. محیط زیست از بخش های مختلفی از جمله محیط فیزیکی، بیولوژیکی، اجتماعی - اقتصادی و فرهنگی (انسانی) تشکیل می شود، این بخش ها از هم متاثر و در ارتباط تنگاتنگ با یکدیگرند، به نحوی که شناخت دقیق محیط زیست بدون شناسایی این ارتباط میسر نیست به ویژه در بخش محیط زیست انسانی به علت توانایی نامحدود انسان در تغییر و تخریب محیط زیست طبیعی، نیاز به مدیریت صحیح در راستای استفاده بهینه و عقلانی از منابع طبیعی ضرورت پیدا می کند. از آنجا که هر نوع توسعه، مستلزم صرف منابع طبیعی و تولید زایدات در محیط است، لذا در هر نوع توسعه توجه به ماهیت منابع و نحوه استفاده از آن ها ضروری است. ارزیابی اثرات زیست محیطی به عنوان یکی از ابزارهای مدیریت محیط زیست می باشد که بر لزوم استفاده از این نگرش در پروژه های بزرگ عمرانی تاکید می شود. به منظور دستیابی به توسعه پایدار در قالب برنامه های اقتصادی هماهنگ با اصول حفاظت از محیط زیست و ممانعت از تخریب و تهی سازی منابع تجدید شونده و غیر قابل تجدید، بایستی ارزیابی زیست محیطی پروژه صورت گیرد. تکنیک ها و ابزارهای موجود جهت ارزیابی محیط زیست (EA)، ارزیابی اثرات محیط زیستی (EIA) و ارزیابی محیط زیستی راهبردی (SEA) می باشند که در ادامه توضیح داده می شوند. در این مطالعه، تاریخچه، اصول، ساختار، مزایا، معایب و اهداف هر یک از انواع روش های ارزیابی محیط زیستی را مورد بررسی قرار قرار داده و در پایان به مقایسه ارزیابی محیط زیستی راهبردی و ارزیابی اثرات زیست محیطی می پردازیم.کلیدواژه ها
ارزیابی زیست محیطی، ارزیابی اثرات زیست محیطی، ارزیابی راهبردی زیست محیطی، EA ، EIA ، SEAمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.