بررسی آلودگی صوتی در پایانه اتوبوسرانی اهواز (مطالعه موردی: پایانه آزادگان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: EEMCONF01_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا بویرحی

دان آموخته کارشناسی ارشد گروه محیط زیست، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان،دانشگاه آزاد اسلامی،اهواز، ایران

سیما سبزعلیپور

استادیار گروه محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

آلودگی صوتی در شهرها یکی از مشکلات مهم محیط زیستی است که موجب اثرات زیان آوری نظیر افت شنوایی سردرد واختلال درخواب (بی خوابی، ازخواب پریدن)،عصبانیت وبسیاری مشکلات دیگر در مردم شهر نشین می گردد. به منظور پیشگیری از این اثرات و برنامه ریزی در جهت کنترل آن بررسی و اندازه گیری آلودگی صوتی در شهرها امری ضروری است در این پژوهش پایانه اتوبوسرانی آزادگان (درون شهری) اهواز به منظور بررسی وضعیت آلودگی صوتی در شهر اهواز انتخاب گردید. نمونه برداری واندازه گیری تراز فشار صوت در طی 6 ماه در دو نوبت، صبح (از ساعت 10-13) و بعداز ظهر (از ساعت 17-20) در این پایانه انجام گردید. پارامترهای . L max ,L min , SPL , Leq اندازه گیری شد. سپس نتایج حاصل از نمونه برداری با استفاده از نرم افزارهای آماری مانند SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند میانگین تراز معال صوت بدست آمده از این ایستگاه در با مقادیر استاندارد صدای ایران ،آمریکا،آلمان ،ژاپن و EPA و مقایسه شدند. که این مقادیر بیش از حدود استاندارد بودند. به منظور بررسی میزان آگاهی وارتباط رضایت شهروندان در مواجهه با آلودگی صوتی تکمیل 100 پرسشنامه از مردم صورت گرفت. نتیجه حاصل از پرسشنامه نشان داد که حدود 83 درصد از افراد پرسش شونده در اطراف خود دارای صدای مزاحم هستند. در پایان با توجه به نتایج حاصل از اندازه گیری و مقایسه آن با مقادیر استاندارد و با توجه به روشهای کنترل آلودگی صوتی که درسایر شهرها و کشورها بکار رفته نسبت به ارائه راهکارهای مناسب اقدام شد.

کلیدواژه ها

آلودگی صوتی، تراز معادل صوت، استاندارد صدا، پایانه آزادگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.