نقش علم هواشناسی و فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدیریت بحران و ریسک بلایای طبیعی و آشنایی با استاندارد NFPA16000 (استاندارد برنامه تداوم شغل و مدیریت بحران- حوادث)
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,576
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DMHSE03_057
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
چکیده مقاله:
ایران یکی از کشور هایی است که بنا به موقعیت زمین شناسی و جغرافیایی خود در معرض انواع حوادث طبیعی چون زمین لرزه، سیل،طوفان، زمین لغزش و خشکسالی قرار دارد. وقوع انواع حوادث طبیعی گذشته از اینکه توسعه پایدار کشور را با مشکل مواجه می سازد،همواره تلفات جانی و مالی فراوان و جبران ناپذیری به کشور تحمیل می کند.با افزایش روز افزون نیازها، انتظارات، اطلاعات و تحولاتمختلف زیست - محیطی و تکنولوژیکی، به یکباره جوامع بشری دچار نوعی تزلزل و التهاب وپیچیدگی خاصی می شوند و پیامد آن بروزرویدادها و بحران های مخاطره انگیزی است که جز با مدیریتی مدبرانه و مبتنی بر دانش امکان خروج از این بحرانها وجود ندارد. با توسعهفناوری اطلاعات و ارتباطات که رویکردهای جدیدی را در بحث مدیریت باز کرده است، نقش این فناوری در مدیریت بحران نیز پررنگ ترشده است. امروزه سرمایه گذاری های اندک در بخش پیش بینی هواشناسی گاهی منجر به بازدهی چندین برابر در مدت زمان کوتاه میشود. همچنین استانداردهای ایمنی و مقابله با مخاطرات در سطح جهان، پس از جنگ جهانی دوم گسترش قابل توجهی داشته اند که هماکنون در طراحی صنایع ایمن مورد استفاده قرار می گیرند. شاخص ترین استاندارد در این حوزه NFPA می باشد که از آن در تهیه مجموعه استاندارد IPS بالاخص بخش ایمنی استفاده شده.در سال های اخیر تدوین ضوابط و طرح های مدیریت بحران در صنایع کشورمورد توجه ویژه ای قرار گرفته است. در این نوشتار ضمن معرفی سیستم های اطلاعاتی حیاتی مقابله با بحرانها به کشف برخی استانداردهایایمنی معتبر جهانی و ملی با شاخص های مدیریت بحران پرداخته ،همچنین به نقش فناوری اطلاعات ،هواشناسی و رسانه ها و تاثیری کهدر مراحل مختلف مدیریت بحران می توانند داشته باشند، اشاره می شود. سپس بطور خلاصه با روشهای مدیریت فعالیت های بعد از وقوعبلایا، نظیر امداد و بازسازی یا همان مدیریت انفعالی آشنا می شویم.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
وحید شیرزاد
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر- گرایش هوش مصنوعی
نوید شیرزاد
کارشناس ارشد عمران- گرایش مهندسی زلزله
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :