بررسی نقش مطبوعات محلی در مدیریت بحران (مطالعه موردی: عملکرد روزنامه محلی کرمان امروز در زلزله سال 1382 شهر بم)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مدیریت بحران و HSE در شریان های حیاتی، صنایع و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: DMHSE03_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 988
نویسندگان
دکترای جامعه شناسی و عضو گروه پژوهشی مطالعات شهری و روستایی دانشگاه شهید باهنر
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بحران، دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بحران، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
ضعف مدیریت در اطلاع رسانی از مهمترین عوامل تشدید کننده وضعیت بحرانی در هنگام بروز بلایای طبیعی است. مدیریت اطلاع رسانی در هنگام بروز بحران، نقشی راهبردی در مدیریت بحران ایفا می کند. رسانه ها از مهمترین ابزار اطلاع رسانی در هنگام بروز بلایا محسوب می گردند، در این میان روزنامه ها و خصوصاً روزنامه های محلی نیز از این قاعده مسثتنی نیستند. اگرچه با گسترش و تنوع رسانه ها، خصوصاً شکل گیری فضای دیجیتال، نقش روزنامه های محلی تغییر یافته است. این مقاله به بررسی نقش مطبوعات محلی در مدیریت بحران می پردازد. در این راستا ابتدا به مباحث نظری مرتبط پرداخته شده است. سپس یافته های حاصل از تحلیل محتوای روزنامه کرمان امروز به عنوان پرتیراژترین روزنامه محلی در هنگام وقوع زلزله بم در یک دوره زمانی سه ماهه پس از وقوع زلزله مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت با استفاده از یافته های تحقیق از یک سو، مباحث نظری از سوی دیگر و نیز با توجه به شرایط امروز حاکم بر رسانه ها به لحاظ تنوع و گستردگی و نیز امکان بهره گیری از فضای دیجیتال، تلاش شده است نقشی کارساز و مؤثر برای روزنامه های محلی در مدیریت بحران تبیین شود. بر اساس این تحقیق، روزنامه های محلی بایستی در پیش و پس از بروز بحران با رویکرد اصلی توانمندسازی در دو بعد ساختاری و شناختی در سطح محلی به ایفای نقش بپردازند. تحقق این امر مستلزم برنامه ریزی از سوی متولیان مدیریت بحران جهت تقویت رویکرد مذکور در روزنامه های محلی از طریق آموزش و تعامل با آنهاست.کلیدواژه ها
رسانه، مدیریت بحران، زلزله بم، روزنامه کرمان امروزمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.