جهانی شدن فرهنگی به مثابه نمودی از تنش روایی : عواقب و راهبردها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی علوم انسانی، مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CPCONF01_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد علی خرمن دار

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان،واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

چکیده

مطالعات فرهنگی از اواسط قرن بیستم با این مسئله مواجه بوده است که روندهای عصر پسامدرن چه تدثیری بر درک سنتی از فرهنگ خواهد گذاشت. دنیای در حال جهانی شدن عوامل کاملاً جدیدی را پیش رو قرار داده است که موجب دگرگونی فرهنگی در مقیاس وسیع می شوند. از این میان فن آوری ارتباطات و رسانه به همراه حرکت عینی مهاجران در جهان از عوامل کلان این دگرگونی هستند. هدف از این مطالعه طرح روشی جدید در تحلیل و بررسی برخوردهای میان فرهنگی در عصر جهانی شدن است. با تأکید بر ارتباط پدیدار شناختی میان فرهنگ و زبان، این مطالعه براساس نظریه روایت ریکور و نظریه گسترش یافته ترجمه و موقعیت فرهنگها در جهانی شدن را بررسی می کند. تنش روایی زمانی رخ می دهد که محتوای فرهنگی و رمزگانهای ارزشی زیست بومی خاص در برابر روایتهای غالب قرار می گیرد. مطالعه در ادامه عواقب این تنش و دو روش برای برون رفت از آن را پیشنهاد می کند.

کلیدواژه ها

مطالعات فرهنگی، روایت ریکور، مهاجرت، رسانه جمعی، جهانی شدن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.